Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό με την πρεμιέρα της παράστασης «Εύθυμη Χήρα» στην Εθνική Λυρική Σκηνή ήταν ότι ενώ εξαιτίας των διαδηλώσεων το κέντρο της Αθήνας ήταν κλειστό το κοινό βρήκε τρόπο να φτάσει στο θέατρο Ολύμπια της οδού Ακαδημίας και να είναι συνεπές στο ραντεβού του με τη νέα, όμορφη και … χήρα ΄Αννα Γκλάβαρι.

Ο λόγος για την ανάλαφρη και με στιγμές γέλιου παράσταση, που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης, στην πρώτη του συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Πρόκειται για τη, γεμάτη ανατροπές, ιστορία της εύθυμης χήρας Άννα Γκλάβαρι, η οποία πρέπει να παντρευτεί συντοπίτη της για να μην χάσει την τεράστια περιουσία της και να σώσει την χώρα της από τη χρεοκοπία.

Η μουσική του Φραντς Λέχαρ και τα σκηνικά-κοστούμια της Εύας Νάθενα -όλα κόκκινα στην πρώτη πράξη, χρυσά στην δεύτερη και μαύρα στην τρίτη- μας μετέφεραν στα Παριζιάνικα σαλόνια των αρχών του 20ου αιώνα.

Οι χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού επηρεασμένες από τα διάσημα καμπαρέ του Παρισιού και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη συμπλήρωσαν την εικόνα της εποχής στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία της «Εύθυμης χήρας».

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ήταν η Μαρία Μητσοπούλου και ο Ζάχος Τερζάκης. Συμπρωταγωνίστησαν οι Κάτια Πάσχου, Αντώνης Κορωναίος, Άκης Λαλούσης, Χάρης Ανδριανός, Φίλιππος Δελατόλλας, Κώστας Ντότσικας, Άννα Αλεξοπούλου, Κωστής Ρασιδάκης, Βικτώρια Μαϊφάτοβα, Μιχάλης Κατσούλης, Ελένη Δάβου και Παναγιώτης Αθανασόπουλος.

Το έργο ερμήνευσε η Ορχήστρα της ΕΛΣ υπό την διεύθυνση του Νίκλας Βιλλέν, ενώ συνέπραξε η Χορωδία της ΕΛΣ υπό την διεύθυνση του Νίκου Βασιλείου και της Νατάσας Αγγελοπούλου, αλλά και οι χορεύτριες και οι χορευτές του μπαλέτου της ΕΛΣ.

Η παράσταση επαναλαμβάνεται στις 26, 28, 29 Φεβρουαρίου στις 1, 3, 10, 16, 17, 22, 23, 28, 31 Μαρτίου και 1, 4 Απριλίου 2012.

ΙΝFO

Προπώληση εισιτηρίων από τα Ταμεία τoυ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα

Τηλ. Πωλήσεις: 210 3662 100, 210 3612 461, 210 3643 725

Ηλεκτρονική προπώληση www.nationalopera.gr

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης