Εντυπωσιακά νέα για τους λάτρεις του «Doctor Who».

Η πιο cult ίσως βρετανική τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε από το BBC για πρώτη φορά το 1963 -σταμάτησε το 1989 και άρχισε πάλι να προβάλλεται τον Μάρτιο του 2005- αλλά και η μακροβιότερη στην ιστορία της τηλεόρασης θα μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη.

Σύμφωνα με το «Variety», το BBC σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη των ταινιών Χάρι Πότερ, Ντέιβιντ Γέιτς, θα συνεργαστούν για την κινηματογραφική μεταφορά της δημοφιλούς σειράς επιστημονικής φαντασίας.

Ο Ντέιβιντ Γέιτς ανέφερε στο «Variety», ότι επιθυμία τους είναι να δημιουργήσουν μια ταινία που θα οδηγήσει την σειρά σε μια καινούρια κατεύθυνση.

«Χρειαζόμαστε χρόνο για να μετατρέψουμε και να «επεκτείνουμε» την σειρά έτσι ώστε να ταιριάζει στην μικρή οθόνη αλλά να διαθέτει την διάρκεια και το βάθος μιας μεγάλου μήκους ταινίας» τόνισε, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή, αλλά και το καστ της ταινίας.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στις περιπέτειές του ο Δόκτορας αντιμετωπίζει συνεχώς επικίνδυνες συνθήκες και πολλές φορές βρίσκεται κοντά στον θάνατο ή και σκοτώνεται. Όμως δεν χάνεται, αλλά αναγεννιέται λόγω της μετάλλαξής του. Αναγεννιέται σ’ ένα νέο σώμα κι έτσι κατά καιρούς, αλλάζει και ο πρωταγωνιστής της σειράς.

Από τον Γουίλιαμ Χάρτνελ που ανέλαβε το πρωταγωνιστικό ρόλο από το 1963 έως το 1966, μέχρι τους πιο πρόσφατους Κρίστοφερ Έκλεστον (2005), Ντέιβιντ Τέναντ (2005–2010) και Ματ Σμιθ (2010 – ) έντεκα είναι οι ηθοποιοί που έχουν υποδυθεί τον διάσημο σε 42 χώρες -όπου και έχει προβληθεί η σειρά- Δόκτορα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σειρά έχει τιμηθεί με πλήθος βραβείων, ενώ δημιουργοί της ήταν οι Σίντνεϊ Νιούμαν και Ντόναλντ Γουίλσον, παραγωγός ο Βέριτι Λάμπερτ και σεναριογράφος ο Άντονι Κόμπουρν.