Δύο νέες εκθέσεις σημαντικών σύγχρονων δημιουργών, του Γιώργου Χατζημιχάλη και της Νίνας Παπακωνσταντίνου, καθώς επίσης και το έργο του Kουβανού καλλιτέχνη Κάρλος Γκαραϊκόα «Photo-topography» εγκαινιάστηκαν στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσία προσωπικοτήτων από τον καλλιτεχνικό, τον επιχειρηματικό, τον εικαστικό και τον δημοσιογραφικό χώρο.


«Γιώργος Χατζημιχάλης. Ο ζωγράφος ΑΚ. ΄Ενα μυθιστόρημα» είναι ο τίτλος της νέας δουλειάς του Γιώργου Χατζημιχάλη, η οποία αναδεικνύει την αναδρομική έκθεση ενός φανταστικού ζωγράφου.

Ο λόγος για μια εγκατάσταση που αποτελείται από 265 μικρών και μεσαίων διαστάσεων ζωγραφικά έργα, 29 φωτογραφίες, μία κατασκευή και ένα βίντεο, τα οποία αποτελούν την αναδρομική έκθεση ενός φανταστικού ζωγράφου.

Το νέο έργο του Γιώργου Χατζημιχάλη παρουσιάζεται στο πλαίσιο της σειράς ΕΜΣΤ Νέες Παραγωγές 2011 σε επιμέλεια Δάφνης Βιτάλη.

Η έκθεση «Αντί Γραφής» αποτελεί την πρώτη μεγάλη παρουσίαση του έργου της Νίνας Παπακωνσταντίνου, σημαντική ελληνίδα καλλιτέχνιδα της νεότερης γενιάς.

Το έργο της εστιάζει στις σχέσεις γραφής, ίχνους και υφής, όπως αυτές διαμορφώνονται ανάμεσα στις γραμμές των κειμένων που χρησιμοποιεί.

Η έκθεση συγκεντρώνει ένα σημαντικό αριθμό νέων έργων της καλλιτέχνιδας που παρουσιάζονται για πρώτη φορά, καθώς και πρόσφατα έργα που δημιουργήθηκαν από το 2001 έως σήμερα.

www.emst.gr

Φωτογραφίες: Studio Panoulis