Ο Μπρετ Ράτνερ παραιτήθηκε από παραγωγός της φετινής απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Ο αμφιλεγόμενος σκηνοθέτης τις τελευταίες μέρες απασχόλησε τον τύπο με τα αγενή και άκομψα σχόλιά του, τα οποία απ’ ότι φαίνεται του στοίχισαν το νέο του σημαντικό πρότζεκτ, την παραγωγή των Όσκαρ 2012.

Να θυμίσουμε ότι σε συνέντευξη τύπου μετά την προβολή της νέας του ταινίας «Tower Heist» («Πως να κλέψετε έναν ουρανοξύστη»), ερωτηθείς αν κάνει πρόβες με τους ηθοποιούς του, εκείνος απάντησε πως «οι πρόβες είναι για τις αδερφές», ενώ είχαν προηγηθεί κακεντρεχή σχόλια για την ηθοποιό Ολίβια Μουν -με την οποία κατά τα λεγόμενά του είχε περιστασιακές σεξουαλικές επαφές στα γυρίσματα του «After the Sunset».

Βέβαια, μετά την έντονη κριτική που εισέπραξε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αλλά και από το σχετικό σχόλιο του Τομ Σέρακ -προέδρου της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών- ότι «πρόκειται για ένα εντελώς λάθος σχόλιο, που αντιτίθεται στα πιο ουσιαστικά πιστεύω της κοινότητας των δημιουργικών ανθρώπων που εκπροσωπούμε», ο Μπρετ Ράτνερ ζήτησε δημόσια συγνώμη.

Απ’ ότι φαίνεται όμως η συγνώμη δεν ήταν αρκετή και λίγο αργότερα ο 42χρονος σκηνοθέτης ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή του ότι παραιτείται από παραγωγός της απονομής των Όσκαρ, εξηγώντας μάλιστα και τους λόγους.

«Η πρόταση που δέχτηκα να συμμετέχω στην παραγωγή της απονομής των Όσκαρ ήταν η πιο σημαντική και τιμητική στιγμή της καριέρας μου. Αλλά όσο επώδυνο κι αν είναι για μένα, δεν θέλω η σχέση μου με αυτή την εκδήλωση να επηρεάσει τα υψηλά ιδανικά που αντιπροσωπεύει» δήλωσε ο Μπρετ Ράτνερ.

Ο Τομ Σέρακ από την πλευρά του δεν άργησε να απαντήσει ότι «ο Ράτνερ έκανε το καλύτερο που μπορούσε για την Ακαδημία και τον εαυτό του».

Ενώ συμπλήρωσε: «Οι λέξεις έχουν νόημα και… συνέπειες. Ο Μπρετ είναι ένα υπέροχος άνθρωπος αλλά τα σχόλιά του ήταν απαράδεκτα. Ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι μια ευκαιρία να καταλάβει το κακό που προκαλούν τα απερίσκεπτα και χωρίς ευαισθησία σχόλια, ανεξάρτητα από την πρόθεση».