Για τον εορτασμό της επιτυχημένης 20χρονης παρουσίας του στην Κίνα, ο οίκος Louis Vuitton εγκαινίασε την Δευτέρα 30/5 την έκθεση με τίτλο «Voyages» («Ταξίδια») στο Εθνικό Μουσείο Κίνας στο Πεκίνο.

Είναι η δεύτερη μεγάλη έκθεση που φιλοξενεί το μουσείο έπειτα από την ολοκλήρωση της ανακαίνισής του που διήρκεσε τρία ολόκληρα χρόνια, ενώ είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με δυτικό οίκο μόδας.

Οι πολυτελείς βαλίτσες, τα μπαούλα, οι εντυπωσιακές θήκες παπουτσιών και άλλων αξεσουάρ, αλλά και οι πολύ γνωστές τσάντες του γαλλικού οίκου ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτής της έκθεσης.

Άλλωστε ο οίκος Louis Vuitton έχει γίνει συνώνυμο με τη μόδα, αλλά και με την τέχνη των ταξιδιών. Ξεκίνησε να φτιάχνει μπαούλα και αποσκευές για τους ταξιδιώτες το 1854και έκτοτε έχει δημιουργήσει αποσκευές για τους εξερευνητές, τους λάτρεις της περιπέτειας, τους πρίγκιπες, τις fashionistas αλλά και για διάσημους καλλιτέχνες ανά τον κόσμο.

Τα ιστορικής σημασίας αξεσουάρ του οίκου αναδείχθηκαν ακόμη περισσότερο μέσα από τις εικαστικές δημιουργίες και τα video art του σύγχρονου καλλιτέχνη Zhan Wang που ήταν μια αναπαράσταση του σύμπαντος.

Το ολοκληρωμένο έργο του συγκεκριμένου καλλιτέχνη με τίτλο «My Universe» θα παρουσιαστεί στο τέλος του χρόνου στοBeijing’s Ullens Center for Contemporary Art (UCCA).