Και οι σεφ και οι μετρ έβαλαν την έμπνευση. Το αποτέλεσμα, άξιζε τον κόπο. Η Σοφία Κοκοσαλάκη, οι Deux Hommes και οι Mi-Ro, που πρωταγωνιστούν στο χώρο της υψηλής ραπτικής, άνοιξαν έναν δημιουργικό διάλογο με τρεις κορυφαίους εκπροσώπους της υψηλής γαστρονομίας, τον Χριστόφορο Πέσκια, τον Στέλιο Παρλιάρο και τον Γιάννη Μανίκη, με αποτέλεσμα ένα απόλυτα απολαυστικό και θεαματικό δείπνο.

Πραγματοποιήθηκε Δευτέρα βράδυ στο Hilton Αθήνας με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με συν διοργανώτριες τη Χαρά Χρυσικοπούλου-Καίσαρη και τη Μαριάννα Σμπώκου.

Χάρη στη δημιουργική συμμετοχή των συντελεστών, αλλά και των δεκάδων προσκεκλημένων που κατέβαλαν το, μάλλον τσουχτερό αντίτιμο των 100 ευρώ, τα 45 παιδιά που φιλοξενούνται στο Σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στην Αρχαία Κόρινθο, εξασφάλισαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Ο λόγος για παιδιά που από τους πρώτους μήνες της ζωής τους εγκαταλείφθηκαν, ή κακοποιήθηκαν και οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές έκριναν ότι έπρεπε να αφαιρεθούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη χθεσινή βραδιά θα διατεθούν για την ανακαίνιση των υπνοδωματίων των παιδιών του Χαμόγελου, τη δημιουργία αναγνωστηρίου για την καθημερινή τους μελέτη και την κατάλληλη διαμόρφωση ενός χώρου αναψυχής για τα μωρά και τους εφήβους.

Ο Γιάννης Μανίκης άνοιξε το δείπνο με μία τριλογία καπνιστών ψαριών με γέμιση καβουρόψιχας, ενώ παράλληλα οι MI-Ro παρουσίασαν τη συλλογή τους «PURE», που χαρακτηρίζεται από σαφείς αναφορές στη μπελ επόκ.

Ο Χριστόφορος Πέσκιας ανέλαβε το κυρίως πιάτο της βραδιάς εμπνεόμενος από τα ελληνικό στιλ της Σοφίας Κοκοσαλάκη και την «Βridal» συλλογή που παρουσίασε ταυτόχρονα με βασικό χρώμα το λευκό. Ο Χριστόφορος Πέσκιας δημιούργησε ένα μοσχαρίσιο φιλέτο σε κρούστα tandoori με πουρέ σελινόριζας και λευκή σος από γιαούρτι ΦΑΓΕ και μυρώνι, συνθέτοντας παραδοσιακά ελληνικές πρώτες ύλες, αλλά με ένα διεθνές twist που παρέπεμπε στη διεθνή καριέρα της Σοφίας Κοκοσαλάκη.

Το δείπνο έκλεισε η φουτουριστική σοκολατένια σφαίρα-έκπληξη του Στέλιου Παρλιάρου που ρευστοποιήθηκε με απροσδόκητο τρόπο στα πιάτα των προσκεκλημένων, όσο εκείνοι παρακολουθούσαν την πηγή της έμπνευσής του, μια mini καλοκαιρινή συλλογή των Deux Hommes, όπου κυριάρχησαν οι rococo επιρροές και η couture ατμόσφαιρα, αλλά με μια ισχυρή δόση μέλλοντος, ένα κράμα νεοκλασικισμού και μοντέρνου οργανικού design. Η έκπληξη του Στέλιου Παρλιάρου συνοδεύτηκε ιδανικά από μία ακόμα γευστική έκπληξη, το επιδόρπιο cocktail Grey Goose Le Fizz.

Υπό τη στιλιστική και σκηνοθετική καθοδήγηση του Μιχάλη Πάντου, η βραδιά είχε παρουσιάστρια τη Ράνια Θρασκιά στο διακοσμημένο από τη Φαίη Βαλλίδη ballroom του Hilton, που είχε ολόκληρo το ανοιξιάτικο άρωμα του λίλιουμ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και λαχειοφόρος αγορά το σύνολο των εσόδων από την οποία διατέθηκε επίσης για την πραγματοποίηση του σημαντικού σκοπού της εκδήλωσης,

Φωτογραφίες: Studio Panoulis