από metereologos.gr
Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
 

Βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη για την Dur στο 6μηνο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/09/2014 14:43Σχολιάστε
Βελτιωμένα είναι τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας ένδυσης Δούρος Α.Ε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το διάστημα αυτό, ως συνέχεια της θετικής πορείας που είχε ήδη καταγραφεί το 2013.
ΕΧΑΕ: μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου παρά τη μείωση των κερδών
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/03/2013 19:55Σχολιάστε
Στα 11,8 εκατ. ευρώ μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη της ΕΧΑΕ το 2012 από 21,5 εκατ. ευρώ το 2011 ως απόρροια της μειωμένης μέσης τιμής των μετοχών, των λιγότερων εσόδων από τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου αλλά και των μειώσεων στις χρεώσεις στα παράγωγα.
ΞΕΕ: Επίσημος παρατηρητής της Hotelstars Union
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/03/2013 19:00Σχολιάστε
Τη θέση του επίσημου παρατηρητή στο σύστημα αξιολόγησης ξενοδοχειακών μονάδων, Hotelstars Union, έλαβε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΞΕΕ). Την ανακοίνωση έκανε σε συνέντευξη τύπου η Hotelstars Union, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Οργάνωση της Ξενοδοχίας και της Εστίασης (Hotrec), στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ.
Τα Jumbo αντέχουν στην κρίση
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2013 15:23Σχόλια (2)
Αύξηση πωλήσεων και μικρή μείωση κερδών εμφάνισε η αλυσίδα καταστημάτων παιχνιδιών Jumbo στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, παρά την κρίση που μαστίζει την Ελλάδα.
Ευρωκοινοβούλιο και Κομισιόν δίνουν ραντεβού στην Κοιλάδα του Αχελώου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2012 13:53Σχολιάστε
Συζήτηση για την Αγροτική και Περιφερειακή Ανάπτυξη την Ανάπτυξη της Υπαίθρου και τη Νέα Αγροτική Επιχειρηματικότητα διοργανώνει, στις 23 και 24 Ιουλίου, στην Κοιλάδα του Αχελώου ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Νέο «σαφές μήνυμα» Σόιμπλε προς Ελλάδα και Γαλλία εν μέσω εκλογών
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/05/2012 15:11Σχόλια (23)
Σε νέα δήλωση, αυτή τη φορά στο περιοδικό «Focus», προχώρησε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τη στιγμή που όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα βλέμματά της στις εκλογές που διεξάγονται τόσο στη χώρα μας όσο και στη Γαλλία.
Διάλογο για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ υπόσχεται ο Αλμούνια
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2012 17:46Σχόλια (2)
Για την πραγματοποίηση ανοιχτού και διαφανούς διαλόγου με πολίτες, περιφέρειες, κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλους εταίρους, σχετικά με την πώληση λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ, δεσμεύεται με επιστολή του προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοακίν Αλμούνια.
Αντιδράσεις για τα αποθεματικά του ΕΟΤ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2012 20:55Σχόλια (1)
Την αποκατάσταση των αποθεματικών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), από τα οποία περικόπηκαν 32 εκατ. ευρώ στα πλαίσια του PSI για το «κούρεμα» των αποθεματικών των ταμείων των ΝΠΔΔ, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Α. Ανδρεάδης.
€9,2 δισ. έχασαν σε δύο χρόνια  οι εργαζόμενοι
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2012 05:45Σχόλια (4)
Δραματική μείωση των μισθών κατά 9,2 δισ. ευρώ καταγράφεται από το 2009 ως τις αρχές του 2012, ενώ εντός του τρέχοντος έτους οι μισθοί αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω κατά 7,6% ανά άτομο σε σχέση με το 2011. Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας καταδεικνύουν τη μείωση των εισοδημάτων των μισθωτών, ενώ προδιαγράφουν τα όσα θα ακολουθήσουν το 2012, χωρίς να υπολογισθούν οι νέες περικοπές που αξιώνει η τρόικα. Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, αναφερόμενος ταυτόχρονα στη μείωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων λόγω της μείωσης των μισθών.
Τράπεζες ιδιωτικές ή κρατικές;
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2012 05:45Σχολιάστε
Σε εκκρεμότητα παραμένει ο τρόπος στήριξης του τραπεζικού συστήματος μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), καθώς οι σχετικές διαπραγματεύσεις μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι οι οριστικές αποφάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα «πάνε προς τα πίσω», υπονοώντας πως δεν αναμένεται άμεσα οριστικοποίηση των σχετικών αποφάσεων. Το εγχώριο πολιτικό σύστημα φέρεται να τάσσεται υπέρ της διατήρησης της ισχύουσας νομοθεσίας που προβλέπει τη στήριξη των αδύναμων πιστωτικών ιδρυμάτων με αντάλλαγμα κοινές μετοχές, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο ανοιχτό το ενδεχόμενο κρατικοποίησης των τραπεζών με μεγάλο έλλειμμα κεφαλαίων λόγω του PSI.
Διάδρομος στις αγορές της Ευρώπης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2012 05:45Σχόλια (1)
Τη χερσαία σύνδεση της Ελλάδας με την καρδιά της Ευρώπης «υπόσχεται» το ευρωπαϊκό σχέδιο των 250 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών την περίοδο 2014 - 2020. Το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα μας είναι η σύνδεση των θαλασσίων εμπορευματικών μεταφορών από την Ανατολή με την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη μέσω των ελληνικών λιμανιών και των σιδηροδρομικών και οδικών δικτύων της Ελλάδας και των Βαλκανίων.
«Φιλέτο» για τους ξένους η ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2012 05:45Σχολιάστε
Παιχνίδι για μεγάλους «παίκτες» της διεθνούς αγοράς των εμπορευματικών μεταφορών αποδεικνύεται η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το άνοιγμα της σιδηροδρομικής αγοράς της χώρας μας, καθώς σε λίγους μήνες, όταν θα συνδεθεί το λιμάνι του Ικονίου με το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου, θα τεθούν οι προϋποθέσεις θεαματικής συντόμευσης των θαλάσσιων μεταφορών και αξιοποίησης του πλεονεκτήματος της Ελλάδας, δηλαδή της γεωγραφικής της θέσης στο σταυροδρόμι του εμπορίου.
Επιμένει  η ύφεση στην κτηματαγορά
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2012 05:45Σχόλια (2)
Τη μεγαλύτερη κρίση της τελευταίας εξαετίας φαίνεται να διέρχεται η κτηματαγορά. Εννέα στους δέκα ειδικούς της κτηματαγοράς θεωρούν ότι υπάρχει υπερπροσφορά κατοικιών, ότι οι πωλήσεις των κατοικιών είναι χαμηλότερες σήμερα σε σχέση με έξι μήνες πριν και ότι υπάρχει μείωση των τιμών σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.
«Τώρα θα κάνετε ό,τι πρέπει να γίνει»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2012 05:45 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 29/01/2012 19:00Σχολιάστε
«Λίγα μέτρα και σκληρά» που θα οδηγούν στη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000, στην περικοπή των δαπανών για επικουρικές συντάξεις, επιδόματα, φάρμακα και εξοπλισμούς και στην κατάργηση όλων των νόμων που δίνουν «φορολογική αμνηστία» στους φοροφυγάδες και στους οφειλέτες του Δημοσίου περιλαμβάνει αυτή τη φορά η συνταγή της τρόικας. Η κυβέρνηση συνεχίζει τη διαπραγμάτευση για το νέο μνημόνιο, που είναι προαπαιτούμενο για το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ. Στη συνταγή υπάρχουν σοβαρές παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς όπως η ανάθεση στην Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος του ελέγχου του «πόθεν έσχες» όλων των εφοριακών και η θεσμοθέτηση συστήματος «προστασίας μαρτύρων» για όσους καταδίδουν υποθέσεις φοροδιαφυγής.
1|2|3|4|5|...27