Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 99 εκατ. ευρώ με αντίστοιχο συμψηφισμό ζημιών και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε 0,30 ευρώ, από 1 ευρώ προηγουμένως, αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων της Geniki Bank.

Η τράπεζα εμφάνισε το 2010 ζημιές για πέμπτη συνεχή χρονιά, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των μετόχων της μειοψηφίας που έλαβαν μέρος στη γενική συνέλευση.

Απαντώντας η διοίκηση της Γενικής Τράπεζας υπογράμμισε ότι ο βασικός της μέτοχος Societe Generale θα συνεχίσει να στηρίζει τη θυγατρική της και τα επόμενα χρόνια με στόχο την επιστροφή στην κερδοφορία.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Φρανσουά Τιρκό, το 2011 θα είναι μία ακόμη δύσκολη χρήση, λόγω της ύφεσης που πλήττει την ελληνική οικονομία και κατ΄ επέκταση το τραπεζικό σύστημα.

Η Societe Generale έχει ήδη ανοίξει γραμμή χρηματοδότησης στην ελληνική θυγατρική της ύψους 2 δισ. ευρώ, από τα οποία η Γενική Τράπεζα έχει κάνει χρήση των 700 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, με στόχο την αντιμετώπιση των επισφαλειών, η διοίκηση της τράπεζας έχει αποφασίσει τη δημιουργία μονάδας είσπραξης δανείων που δεν εξυπηρετούνται εμπρόθεσμα.