Στη λύση που έχει δημιουργήσει η Google μέσω της υπηρεσίας Google ΑdWords για την προβολή των υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αναφέρεται ο κ. Στ. Λουκάκος, country manager της εταιρείας στη χώρα μας. Οπως επισημαίνει ο ίδιος προς «Το Βήμα», «η δημοκρατία εξαρτάται από ένα ενημερωμένο εκλογικό σώμα και η Google βοηθάει τους χρήστες να βρουν την πληροφορία που αναζητούν».

– Είναι γεγονός ότι το Διαδίκτυο κυριαρχεί και καθορίζει πλέον σε μεγάλο βαθμό τις ζωές όλων μας.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας η μεγαλύτερη προσφορά του;

«Πράγματι, το Διαδίκτυο κυριαρχεί στις ζωές μας. Στηριζόμαστε σε αυτό για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία μας, πραγματοποιούμε αγορές, εκφραζόμαστε ελεύθερα και επικοινωνούμε με φίλους και συνεργάτες. Μάλλον θα χρειαστούν δεκαετίες προτού να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε απόλυτα και συνολικά τις επιρροές του Διαδικτύου, ωστόσο πιστεύω ότι η μεγαλύτερή συνεισφορά του στις ζωές μας είναι η ευελιξία του και ο “ανοιχτός” χαρακτήρας του. Το Διαδίκτυο αποτελεί ένα απόλυτα δημοκρατικό και προσιτό μέσο χωρίς περιορισμούς πρόσβασης, που δεν κάνει κοινωνικές διακρίσεις. Το αποδεικνύουν άλλωστε μια σειρά εργαλεία που εμείς στην Google διαθέτουμε και προσφέρουμε στους χρήστες».

– Το Google ΑdWords τι μπορεί να προσφέρει στον χρήστη;

«Το ΑdWords είναι ένα χρήσιμο “εργαλείο”, μέσω του οποίου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δημιουργήσει τη διαφήμισή του επιλέγοντας λέξεις-“κλειδιά” σχετικές με την επιχείρησή του. Οταν οι χρήστες πραγματοποιούν αναζήτηση στο Google χρησιμοποιώντας μια από αυτές τις λέξεις-“κλειδιά”, η διαφήμιση εμφανίζεται δίπλα από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν απλά κλικ στη διαφήμιση για να πραγματοποιήσουν μια αγορά ή απλά για να μάθουν περισσότερα για την επιχείρηση. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι κάθε διαφημιζόμενος μπορεί να ορίσει από μόνος του το ποσό που είναι διατεθειμένος να πληρώσει χωρίς να ξεφύγει από τον προϋπολογισμό του».

– Αληθεύει ότι προτείνετε το πρόγραμμα αυτό και σε υποψηφίους των επικείμενων εκλογών;

«Πράγματι, έχουμε δημιουργήσει μια ειδική προσφορά για τους υποψηφίους των περιφερειακών εκλογών, για να μπορέσουν να προβληθούν σωστά και χωρίς μεγάλο κόστος στο Ιnternet. Γενικά, πιστεύουμε ότι η δημοκρατία εξαρτάται από ένα ενημερωμένο εκλογικό σώμα και η Google βοηθάει τους χρήστες να βρουν την πληροφορία που αναζητούν σχετικά με τους υποψηφίους, τους συνδυασμούς και τα πολιτικά ζητήματα που τους απασχολούν, εύκολα και σωστά. Γι΄ αυτό και πιστεύουμε ότι το ΑdWords αποτελεί πραγματικά μια πλατφόρμα εκδημοκρατισμού, αφού επιτρέπει σε καμπάνιες, ομάδες και πολίτες να συμμετάσχουν στον πολιτικό διάλογο άμεσα και αποτελεσματικά. Αυτό άλλωστε νομίζω ότι είναι και το πνεύμα της εποχής».