Προγράμματα αναδιάρθρωσης των οφειλών των δημοσίων υπαλλήλωνπελατών τους ετοιμάζονται να λανσάρουν οι τράπεζες, με στόχο να διευκολύνουν όσους αντιμετωπίζουν δυσχέρειες στην αποπληρωμή των δόσεών μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων της κυβέρνησης, με τα οποία περικόπτεται το διαθέσιμο εισόδημά τους.

Η λύση που προωθείται είναι η αύξηση της διάρκειας αποπληρωμής των οφειλομένων, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η μείωση της μηνιαίας δόσης και η σημαντική ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ενωση Τραπεζών (ΕΕΤ), η οποία σημειώνει ότι «συναισθάνεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην τρέχουσα συγκυρία οι δημόσιοι υπάλληλοι, τα εισοδήματα των οποίων πλήττονται σημαντικά από τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και οικονομικής σταθεροποίησης» . Οι τράπεζες στην τρέχουσα συγκυρία δεν θέλουν να αφήσουν χωρίς βοήθεια δανειολήπτες οι οποίοι μπορούν μέσω της αναδιάρθρωσης του χρέους τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η ΕΕΤ υπογραμμίζει ότι οι τράπεζες-μέλη της αποφάσισαν να συνδράμουν τους δημόσιους υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες στην εξόφληση των μηνιαίων δόσεων των δανείων τους. Γι΄ αυτό διαμορφώνουν προγράμματα αναδιάρθρωσης οφειλών, με αντικειμενικό στόχο την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής και την ουσιαστική μείωση της μηνιαίας δόσης. Οπως αναφέρεται, η κάθε τράπεζα ξεχωριστά θα διαμορφώσει τη δική της πολιτική και θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.