Περίοδο χάριτος ως το 2013 δίνει η κυβέρνηση στις γυναίκες προτού προχωρήσει στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια.

Για τις γυναίκες που εργάζονται στο Δημόσιο, στις Ενοπλες Δυνάμεις, στην Αστυνομία, στο Πυροσβεστικό Σώμα και στο Λιμενικό και έχουν προσληφθεί μετά το 1997 η ηλικία συνταξιοδότησης ανεβαίνει αυτόματα στα 65 χρόνια, δηλαδή στο όριο που ισχύει σήμερα για τους άνδρες. Για όσες έχουν διορισθεί νωρίτερα θεσπίζεται μεταβατική περίοδος έξι ετών, διάστημα στο οποίο το όριο ηλικίας θα ανεβαίνει ένα χρόνο κατ΄ έτος.

Με το νομοσχέδιο, τις βασικές αρχές του οποίου παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα», έρχεται επανάσταση για τους άνδρες: όσοι έχουν τρία παιδιά θα μπορούν να αποχωρούν από την εργασία τους σε ηλικία 56 ετών, όπως ακριβώς και οι γυναίκες. Η κυβέρνηση θα φέρει σύντομα στη Βουλή και το μεγάλο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ολοκλήρωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος. Η κεντρική φιλοσοφία των μέτρων διατυπώθηκε προ δεκαετίας από τον κ. Α. Γιαννίτση τόσο για την αύξηση των ορίων ηλικίας όσο και για την αλλαγή του υπολογισμού των συντάξεων με βάση τα 40 χρόνια εργασίας για πλήρη σύνταξη.