Ελκυστικές γίνονται εκ νέου οι προθεσμιακές καταθέσεις που προσφέρουν οι τράπεζες στην ελληνική αγορά, ύστερα από ένα 12μηνο διάλειμμα σημαντικής υποχώρησης των αποδόσεών τους. Ο ανταγωνισμός που δέχονται τα πιστωτικά ιδρύματα από τους τίτλους του ελληνικού Δημοσίου, οι οποίοι εν μέσω δημοσιονομικής κρίσης προσφέρουν υψηλά επιτόκια, και ο αυξανόμενος βαθμός δυσκολίας άντλησης ρευστότητας από τις διεθνείς αγορές τα στρέφει εκ νέου στους έλληνες αποταμιευτές.

Από τις αρχές του χρόνου έχει ξεκινήσει η διάθεση δελεαστικών προσφορών που εξασφαλίζουν θετικές πραγματικές αποδόσεις και συμφέρουν όλους όσοι έχουν κεφάλαια που μπορούν να δεσμεύσουν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Αν και τα ισχύοντα επιτόκια δεν έχουν ανέλθει στα υψηλά δέκα και πλέον ετών στα οποία είχαν σκαρφαλώσει κατά το 2009, είναι σαφώς καλύτερα σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2009, όταν είχαν πιάσει «πάτο».

Σε κάθε περίπτωση, οι καταθέτες έχουν σήμερα περισσότερες επιλογές, ωστόσο θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην παρασύρονται από τις διαφημίσεις των τραπεζών, από τις οποίες πολλές φορές δεν προκύπτει άμεσα η τελική απόδοση ενός προϊόντος. Πριν από την απόφασή τους, οι αποταμιευτές θα πρέπει να κάνουν μια μικρή έρευνα αγοράς, προκειμένου τα χρήματά τους να αυξηθούν κατά τον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.