Δύο μετασκευασμένες πυραυλακάτους, τις «Υποπλοίαρχος Μυκονιός» και «Πλωτάρχης Μπλέσσας», παρέδωσαν χθες στο Πολεμικό Ναυτικό τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Είναι το δεύτερο και τρίτο σκάφος, από τα τέσσερα συνολικά της ίδιας κατηγορίας, τον εκσυγχρονισμό των οποίων ανέλαβαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου. Οι εργασίες αφορούν την αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων τους, των συστημάτων επικοινωνιών και τη βελτίωση της μαχητικής τους ικανότητας. Υποκατασκευαστές στο πρόγραμμα είναι η Τhales για τα οπλικά συστήματα και η Ιntracom για τα τηλεπικοινωνιακά. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος κ. Θ. Πάγκαλος, ενώ παρέστη στην τελετή και ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Ι. Καραΐσκος .

Επίσης παραδόθηκε χθες στην πλοιοκτήτρια εταιρεία Samos Shipping το επιβατηγό οχηματαγωγό «La Restinga» που θα δρομολογηθεί στη Βενεζουέλα.

Εξάλλου ο πρόεδρος των Ναυπηγείων κ. Ν. Ταβουλάρης τόνισε στην ομιλία του ότι «τα ναυπηγεία της χώρας πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κεφάλαιο γνώσης και σύμβουλοι για τη διοίκηση και όχι ως ξένοι και αντίπαλοί της, όπως νομίζουν μερικοί ανεγκέφαλοι».