Η μεταφορά του στεγαστικού δανείου σε άλλη τράπεζα αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση για τους δανειολήπτες, οι οποίοι πρέπει πάντα να είναι ενήμεροι και να ενεργούν προς το συμφέρον τους. Η αγορά στεγαστικών δανείων είναι πολύ ανταγωνιστική και αυτό βέβαια προσφέρει στον δανειολήπτη τη δυνατότητα να επιλέξει το καλύτερο για την περίπτωσή του. Οι τράπεζες προσελκύουν τους δανειολήπτες με πλήθος προσφορών, αλλά ο δανειολήπτης οφείλει να εξετάζει την κάθε πρόταση προσεκτικά, για να αποφύγει τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις. Η βασική παράμετρος την οποία θα πρέπει να εξετάζει με προσοχή είναι το επιτόκιο του δανείου και οι όροι με τους οποίους αυτό προσφέρεται. Ωστόσο η έρευνα των δανειοληπτών δεν θα πρέπει να σταματήσει στο επιτόκιο, καθώς το στεγαστικό δάνειο αποτελεί ένα προϊόν του οποίου το τελικό κόστος διαμορφώνεται και από άλλους παράγοντες, όπως π.χ. η διάρκεια και οι όροι αποπληρωμής, οι ζητούμενες εξασφαλίσεις, οι δυνατότητες μερικών αποπληρωμών, καθώς και οι διαθέσιμες επιλογές στο μέλλον. Η εξυπηρέτηση και η παροχή πρόσθετων υπηρεσιών καθ΄ όλη τη διάρκεια του δανείου αποτελούν επίσης σημαντικές παραμέτρους, τις οποίες οι δανειολήπτες οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη.

Προκειμένου τα νοικοκυριά να ολοκληρώσουν την έρευνά τους θα πρέπει να καταλήξουν συγκρίνοντας το τελικό κόστος του δανείου τους στην περίπτωση που το διατηρήσουν στην υφιστάμενη τράπεζα, με το τελικό κόστος που θα προκύψει στην περίπτωση μεταφοράς του σε άλλη τράπεζα, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα απαιτούμενα έξοδα, με κυριότερο αυτό της εγγραφής νέας προσημείωσης.

Το στεγαστικό δάνειο Μy Ρlace από την ΗSΒC έχει σχεδιαστεί κατά τρόπο τέτοιο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των σύγχρονων νοικοκυριών έχοντας ως γνώμονα τη διεθνή εμπειρία του ομίλου της ΗSΒC παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, πέραν του κυμαινόμενου επιτοκίου, το οποίο βασίζεται στο Εuribor 3 μηνών και είναι από τα χαμηλότερα της αγοράς, η ΗSΒC προσφέρει ιδιαίτερα ανταγωνιστικά σταθερά επιτόκια τα οποία απευθύνονται στα νοικοκυριά που επιθυμούν σταθερότητα στη δόση του δανείου τους.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι, επιπλέον του οφέλους που προκύπτει από τα χαμηλά επιτόκια, η ΗSΒC καλύπτει το κόστος των εξόδων προσημείωσης με μέγιστο τα 1.000 ευρώ, διαμορφώνοντας έτσι την πρότασή της για μεταφορά στεγαστικού δανείου από άλλη τράπεζα, την πλέον ανταγωνιστική στην αγορά, με απόλυτα ξεκάθαρους όρους, πάντα προς όφελος του δανειολήπτη.

Θα ήθελα εδώ να σημειώσω ότι εμείς στην ΗSΒC ενημερώνουμε τον πελάτη έχοντας βασικό μέλημα το δικό του όφελος, επιδιώκοντας να είναι απόλυτα ικανοποιημένος. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αυτοσκοπό μας η αύξηση της πελατειακής μας βάσης. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας είναι πρόθυμοι να παρέχουν όλη την απαραίτητη πληροφόρηση στους δανειολήπτες που επιθυμούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο μεταφοράς του δανείου τους στην ΗSΒC.

Ο κ. Αρ. Κλείσας είναι product manager Στεγαστικών Δανείων της ΗSΒC.