«Φούντωσαν» τα σενάρια για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς μια φράση του νέου προέδρου του κ. Κλ. Παπαδόπουλου στη συνάντηση με τον σύλλογο των εργαζομένων την περασμένη Δευτέρα «κυκλοφόρησε» στην αγορά και ερμηνεύτηκε ως πρόθεση της κυβέρνησης για την πλήρη αποκρατικοποίηση της τράπεζας. Οπως επισημαίνει μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Γ. Τσαγδής, εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΤΤ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «ως τεχνοκράτης δεν θα απέκλεια την πώληση ενός ποσοστού της τράπεζας, χωρίς όμως να χαθεί το μάνατζμεντ», προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει εξ όσων γνωρίζει τέτοια πρόθεση από την κυβέρνηση. Ωστόσο η διάδοση φημών για την τύχη του ΤΤ είχε ήδη ξεκινήσει. Διόλου τυχαία δεν είναι η άνοδος της μετοχής του κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΧΑ 11%.

Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , ο οποίος κατά την παρουσίαση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για την τράπεζα, σημειώνοντας ότι έως σήμερα δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για το θέμα. «Θα επεξεργαστούμε το σχέδιο για το ΤΤ όταν έλθει η ώρα» προσέθεσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο μια πλήρη πρόταση, που θα συνδυάζει την παραμονή του Δημοσίου με πλειοψηφία σε κρίσιμους τομείς και με μειοψηφία σε άλλους, καθώς και την πλήρη αποκρατικοποίηση άλλων επιχειρήσεων. Μάλιστα, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης αναφέρεται ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην πώληση έως και του 100% οργανισμών που δεν έχουν στρατηγικό χαρακτήρα για την Ελλάδα, αφήνοντας ουσιαστικά ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης και του ΤΤ.

Εισήγηση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τη συγχώνευση του ΤΤ με την ΑΤΕ Βank έχει υποβάλει ο διοικητής της τελευταίας κ. Θ. Πανταλάκης, ο οποίος τάσσεται υπέρ της δημιουργίας μιας ισχυρής δημόσιας τράπεζας που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής κ. Απ. Ταμβακάκης κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση της τράπεζας όπου ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι «στρατηγικές κινήσεις δεν ανακοινώνονται καθώς πρέπει να έχουν και το στοιχείο της έκπληξης». Οι εργαζόμενοι πάντως τάσσονται κατά της πώλησης της τράπεζας και δηλώνουν έτοιμοι για κινητοποιήσεις εφόσον υπάρξει πολιτική απόφαση για τη μερική ή πλήρη αποκρατικοποίηση του ΤΤ.