Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε το Σάββατο περίπου 30 ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων που διαδήλωναν στην Μόσχα, ανάμεσά τους και έναν από τους πιο δραστήριους ακτιβιστές στη χώρα, όπως επίσης και κάποιους αντιδιαδηλωτές.

Ο Νικολάι Αλεξέγεφ, διοργανωτής των «πορειών υπερηφάνειας» των ομοφυλοφίλων, τέθηκε υπό κράτηση κατηγορούμενος ότι διοργάνωσε πορεία χωρίς άδεια, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Οι διαδηλωτές στο κέντρο της Μόσχας κρατούσαν σημαίες με το ουράνιο τόξο και πλακάτ που έγραφαν «κατά της ομοφοβίας».
Πολέμιοι της διαδήλωσης πραγματοποίησαν συγκέντρωση σε κοντινό σημείο.
Στην Ουκρανία, περίπου 100 ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων πραγματοποίησαν την πρώτη τους διαδήλωση, υπό το βλέμμα της αστυνομίας που συνέλαβε 13 άτομα τα οποία επιχείρησαν να μποϊκοτάρουν την διαδήλωση.
Οι ακτιβιστές διέσχισαν μία απόσταση 250 μέτρων κατά μήκος της Λεωφόρου της Νίκης στο Κίεβο, ενώ χριστιανοί ορθόδοξοι ήταν συγκεντρωμένοι στην περιοχή και φώναζαν συνθήματα καταγγέλλοντάς τους.
Την ίδια ώρα, οι γαλλικές Αρχές τέθηκαν σε επιφυλακή ενόψει νέας διαδήλωσης κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων που είναι προγραμματισμένη στο Παρίσι.
Το περασμένο Σάββατο, το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου, που προκάλεσε ογκώδεις διαδηλώσεις, έγινε νόμος και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υπέγραψε τον σχετικό νόμο, μετά την απόρριψη, μία ημέρα πριν, της προσφυγής της αντιπολίτευσης στο Συνταγματικό Δικαστήριο.
Η Γαλλία είναι πλέον η ένατη χώρα της Ευρώπης και η 14η παγκοσμίως που αναγνωρίζει το νομικό καθεστώς του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.
Η υιοθέτηση του νόμου αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του Φρανσουά Ολάντ, η οποία εκπληρώθηκε μετά από πολύμηνη κοινοβουλευτική μάχη και διαδηλώσεις.