Συνεχίζονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις που υποστηρίζουν τις καθεστωτικές συριακές δυνάμεις και ομάδες που τάσσονται υπέρ της αντιπολίτευσης
Σε ένα από χειρότερα επεισόδια των τελευταίων μηνών εξελίσσονται οι ταραχές στην Τρίπολη του Λιβάνου καθώς από τις αρχές της εβδομάδας οι νεκροί φτάνουν πλέον τους 25.
Το Σάββατο ήταν η έβδομη συνεχόμενη ημέρα συγκρούσεων ανάμεσα σε δυνάμεις που υποστηρίζουν τις καθεστωτικές συριακές δυνάμεις και ομάδες που τάσσονται υπέρ της συριακής αντιπολίτευσης, ανακοίνωσαν πηγές ασφαλείας.
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ενώ πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι την περασμένη εβδομάδα 25 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις συγκρούσεις και περισσότεροι από 250 τραυματίστηκαν.
Επεισόδια στην Τρίπολη σημειώνονταν και άλλες φορές τους τελευταίους μήνες αλλά, κατά κανόνα, η επέμβαση του στρατού, περισσότερο με τη μορφή επίδειξης δύναμης, ηρεμούσε τα πνεύματα.
Η σουνιτική μουσουλμανική πλειονότητα των κατοίκων υποστηρίζει την αντικαθεστωτική εξέγερση στη Συρία, που υποκινήθηκε από την σουνιτική πλειοψηφία.
Ωστόσο μία μειονότητα αλαουιτών στην Τρίπολη υποστηρίζει τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος προέρχεται από την ίδια κοινότητα, που ανήκει στο σιιτικό Ισλάμ.
Η επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ κατά της συριακής πόλης Κουσέιρ, που βρίσκεται στα σύνορα με τον Λίβανο, εντείνει την ανησυχία ότι η σύγκρουση μπορεί να εξαπλωθεί στον Λίβανο.
Γενικότερα, και με δεδομένη την παρουσία της φιλοσυριακής Χεζμπολάχ .