Σάλο προκαλεί στην Ισπανία η αποκάλυψη δηλώσεων που φέρεται να έκανε ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο κατά τη διάρκεια συνάντησης με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους. Οπως αποκάλυψε ο επικεφαλής ενός από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας Ινιάσιο Φερνάντες Τόχο ο ισπανός ηγέτης είχε δηλώσει στις 17 Αυγούστου ότι «βλέπει τη χώρα να βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου και ότι η οικονομική κατάσταση οδηγεί σε πρόγραμμα διάσωσης».

Οι δηλώσεις του προέδρου του συνδικάτου εργαζομένων CCOO έγιναν χθες το βράδυ στο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης TVE. Ερωτηθείς χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Αντίθετα η υπουργός Οικονομικών Ελενα Σαλγάδο δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας ότι «η Ισπανία ουδέποτε βρέθηκε στο κατώφλι ενός προγράμματος διάσωσης» ενώ πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον.

«Υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ αναιμικής ανάπτυξης και βαθιάς ύφεσης» δήλωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ισπανία απέχει πολύ από την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Λίγο νωρίτερα ένας άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος της χώρας προχώρησε σε έμμεση πλην σαφή νύξη προς την Ελλάδα επισημαίνοντας τις βλαπτικές συνέπειες της αναποτελεσματικότητας της ελληνικής κυβέρνησης για το σύνολο της ευρωζώνης. «Λυπούμαστε διότι ορισμένες χώρες που βρίσκονται σε πολύ δεινή θέση δεν μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους» δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι ο υπουργός Ανάπτυξης Χοσέ Μπλάνκο προσθέτοντας ότι αυτή κατάσταση «δημιουργεί αναστάτωση στις αγορές ομολόγων».