Αρχίζει την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 22 Ιουνίου η δημόσια προσφορά για το κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους έως 25 εκατ. ευρώ της εταιρείας ενδυμάτων B&F ABEE. Θα εκδοθούν έως 25.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ και θα είναι διαπραγματεύσιμες στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Η B&F είναι εταιρεία παραγωγής και εμπορίας γυναικείων ρούχων με τα σήματα BSB και Lenny. Η εταιρεία ένδυσης BSB ιδρύθηκε το 1980 από τον Βασίλη και τη Σοφία Μπιθαρά. Η δεύτερη εταιρεία του ομίλου, η Lynne, εξαγοράστηκε το 2006 και τα προϊόντα της είναι άμεσα ανταγωνιστικά στην BSB.
Ο όμιλος B&F (Μπιθαράς & Family) απασχολεί 600 άτομα προσωπικό και διατηρεί τον σχεδιασμό των συλλογών του 100% στην Ελλάδα, ενώ παράγει σε προμηθευτές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Σήμερα το δίκτυο της B&F αριθμεί 142 καταστήματα. Τα 98 στην Ελλάδα και τα 44 στο εξωτερικό, σε 19 χώρες. Το 2016 ο τζίρος της B&F ανήλθε στα 63,3 εκατ. ευρώ, και τα κέρδη προ φόρων στα 7,4 εκατ. ευρώ.
Το επιτόκιο των ομολογιών έχει προσδιοριστεί από την εκδότρια και είναι σταθερό 4,95% ετησίως. Η διαδικασία της προσφοράς θα διενεργηθεί µέσω του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (Η.ΒΙ.Π.) του Χ.Α., στην οποία συμμετέχουν ιδιώτες και ειδικοί επενδυτές. Εάν το ομολογιακό δάνειο δεν καλυφθεί σε ποσό τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ, η έκδοση θα ματαιωθεί. Σε περίπτωση επιτυχούς κάλυψης της έκδοσης το 60% των εσόδων θα αξιοποιηθεί για την περαιτέρω μείωση του τραπεζικού δανεισμού, που σήμερα ανέρχεται στα 34 εκατ. ευρώ, και τα υπόλοιπα για τη στοχευμένη επέκταση – ανακαίνιση του δικτύου μέσα από ένα τριετές επενδυτικό πλάνο.
Κάθε επενδυτής μπορεί να εγγράφεται για μία τουλάχιστον προσφερόμενη ομολογία ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ ή για ακέραιο αριθμό ομολογιών.Ανώτατο όριο εγγραφής για κάθε επενδυτή είναι το σύνολο τns δημόσιας προσφοράς, δηλαδή έως 25.000 ομολογίες.