από metereologos.gr
Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018
 

Το πρώτο βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Εθνική Τράπεζα

Για τις εξαιρετικές επιδόσεις και πρακτικές της
Το πρώτο βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Εθνική Τράπεζα
Στη φωτογραφία από αριστερά, ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Π.Δασμάνογλου, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης Δ.Μαύρος, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Πρόεδρος της Εθνικής Κ.Μιχαηλίδης και ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ν.Αυλώνας
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Στην Εθνική Τράπεζα απονεμήθηκε την Τετάρτη το πρώτο Βραβείο, για τις εξαιρετικές επιδόσεις της και τις πρακτικές που αναπτύσσει στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, σύμφωνα με τον CR Index (Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης) που διαμορφώθηκε από το Business in the Community το 2002, σε συνεργασία με αναλυτές του City of London και εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων, απένειμε στην Εθνική Τράπεζα την ανώτατη διάκριση, το Βραβείο "Diamond" , για την Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα κατά το 2017.

Πρόκειται για την επιβράβευση της πολιτικής της τράπεζας, των δράσεων και των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει για την ελληνική κοινωνία. Για τη συνολική προσφορά της και τις ενέργειες στήριξης που αναπτύσσει ειδικότερα η τράπεζα για την παιδεία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Το πρώτο βραβείο, παρέλαβαν χθες ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κ. Μιχαηλίδης και ο Γενικός Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης Παν. Δασμάνογλου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία πολλών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας μας.

Ο κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους της τράπεζας που συνέβαλαν στη μεγάλη αυτή επιτυχία. Επίσης δεσμεύτηκε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, να συνεχίσει η Εθνική Τράπεζα τη μακρόχρονη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και στην οικονομική ανάπτυξη.

Η φετινή εκδήλωση είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης συμπλήρωσε 10 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, ως αποκλειστικός εκπρόσωπος του CR Index στη χώρα μας.


Επιχειρήσεις περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    Και οι μέτοχοι; | 08/06/2018 01:53
    Αμφιβάλλω αν οι μέτοχοι της τράπεζας που στήριξαν τις προσπάθειές της μέσα στην κρίση και που εισέπραξαν ένα μηδενισμό των επενδύσεών τους, θα συμφωνούσαν με την "πολιτική της τράπεζας, των δράσεων και των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει για την ελληνική κοινωνία. Για τη συνολική προσφορά της και τις ενέργειες στήριξης που αναπτύσσει ειδικότερα η τράπεζα για την παιδεία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον." Αλλά ποιός τους υπολογίζει όταν αυτοί δεν οργανώνονται να κάνουν κάτι, και αποδεικνύονται ανίκανοι να αντιδράσουν. Τα διοικητικά συμβούλια και οι πολιτικοί προιστάμενοί τους φέρθηκαν στους μετόχους με τον χείριστο τρόπο. Και γι αυτό κανείς εχέφρων θα επενδύσει σε τέτοια εταιρεία ξανά.
    picar
    απάντηση00