Η Deloitte Ελλάδας με στόχο να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση στην Ελλάδα, προχωρεί στη δημιουργία του Alexander Competence Center, το οποίο στεγάζεται ήδη από τις αρχές του νέου έτους στο Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης. επενδύει στο ταλέντο νέων εξειδικευμένων επαγγελματιών
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα κέντρο δημιουργίας τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και παραγωγικότητας, το οποίο θα απασχολεί νέα στελέχη της εταιρείας, απόφοιτους πανεπιστημίων με σημαντικές προοπτικές εξέλιξης, με σκοπό να εργαστούν πάνω σε έργα, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία.
Στόχος της εταιρείας είναι να αξιοποιήσει τις δεξιότητες και τις προοπτικές νέων ταλέντων στην Ελλάδα, δημιουργώντας μέσω συνεχούς εκπαίδευσης την επόμενη γενιά συμβούλων για το παρόν και το μέλλον της Deloitte. Πλέον των 35 νέων επαγγελματιών διαφορετικών ειδικοτήτων στους τομείς των συμβουλευτικών, τεχνολογικών, χρηματοοικονομικών, φορολογικών, υπηρεσιών διαχείρισης εταιρικού κινδύνου και ελεγκτικών υπηρεσιών εργάζονται ήδη πάνω στην υλοποίηση σημαντικών έργων, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης και προσλήψεων συνεχίζεται, με στόχο οι νέες θέσεις εργασίας να φτάσουν τις 200 ως το 2020.
Όπως επισημαίνεται, η επιλογή της Deloitte Ελλάδας για τη δημιουργία του Alexander Competence Center στη Θεσσαλονίκη, πηγάζει από τη μεγάλη δυναμική και το εξαιρετικά υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο της πόλης με την παρουσία πολλών σημαντικών πανεπιστημίων, καθώς και από την πολυπολιτισμικότητα και την ανοιχτή σκέψη των ανθρώπων της. Τέλος, τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη, δίνουν επιπλέον κίνητρο στη Deloitte Ελλάδας, να συνεισφέρει με τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους, σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον συνεχούς εκπαίδευσης με σημαντικές προοπτικές καριέρας.
«Η δημιουργία του Alexander Competence Center επιβεβαιώνει την πρόθεση της Deloitte να επενδύσει στις δυνατότητες και στο ταλέντο των νέων Ελλήνων, μετατρέποντάς τους σε σημαντικό κομμάτι της μεγαλύτερης εταιρείας συμβούλων στον κόσμο και μίας εκ των μεγαλύτερων στην Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος, CEO, Deloitte Eλλάδας δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την ίδρυση του Deloitte Alexander Competence Center. Πρόκειται για ένα πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας το οποίο στελεχώνεται από νέους αποφοίτους πανεπιστημίων οι οποίοι μέσω συνεχούς εκπαίδευσης θα συμβάλλουν στην ολοκλήρωση έργων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.»