από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Ανεβαίνει το θερμόμετρο για το Υγεία

Πως ερμηνεύει η αγορά την απόκτηση μετοχών από το Dromeus Capital
Ανεβαίνει το θερμόμετρο για το Υγεία
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Πριν ακόμη εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο της προαιρετικής δημόσιας πρότασης του ομίλου Αποστολόπουλου για το 30% του ομίλου Υγεία ένα επενδυτικό fund από το εξωτερικό που έχει κατά καιρούς επενδύσει στην ελληνική αγορά μετοχών και ομολόγων γνωστοποίησε ότι απέκτησε ποσοστό 2,79% του Υγεία με τιμές αγοράς πάνω από την τιμή της δημόσιας πρότασης (0,45 ευρώ ανά μετοχή).

Πρόκειται για την Dromeus Capital Management που πραγματοποίησε τις αγορές μέσω του Dromeus Global Opportunity Fund. Η Dromeus Capital έγινε γνωστή στην ελληνική αγορά το 2012 όταν επένδυσε στην πρώτη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αλλά και στα ελληνικά ομόλογα. Επενδύσεις το fund έκανε και σε άλλες χρονιές μέσα στην κρίση, άλλοτε πετυχημένες και άλλοτε ζημιογόνες.

Η εταιρεία έχει έδρα το Λονδίνο και τη Γενεύη και έχει διαχειριστές δύο Ελληνες, τον κ. Αχιλλέα Ρισβά και τον κ. Τζέισον Μανωλόπουλο. Μάλιστα, ο δεύτερος είχε εκδώσει  το 2011 και το βιβλίο Το «Επαχθές»  χρέος της Ελλάδας, αναφερόμενος στη δημοσιονομική περιπέτεια της χώρας.

Συνολικά, το Dromeus Global Opportunity Fund απέκτησε 8.437.509 μετοχές του Υγεία το διάστημα 24 Νοεμβρίου - 11 Δεκεμβρίου με τιμές 0,45 ευρώ, 0,46 ευρώ, 0,47 ευρώ και 0,55 ευρώ.

Με ανακοίνωσή του το Υγεία διευκρινίζει ότι δεν προέβη σε οποιαδήποτε ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό σχετικά με την απόκτηση ποσοστού 2,76% του μετοχικού του κεφαλαίου από το «Dromeus Global Opportunities Fund» όπως επίσης ότι δεν έχει και καμία σχέση με το fund.

Μάλιστα το Υγεία επισημαίνει και ένα «φάουλ» του fund: στις διατάξεις του άρθρου 24, παρ. 2 (β) του ν. 3461/2006, «Ενσωμάτωση στο Εθνικό Δίκαιο της Οδηγίας 2004/25/ΕΚ σχετικά με τις δημόσιες προτάσεις», σε ανακοίνωση υποχρεούται κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που αποκτά ποσοστό μισό τοις εκατό (0,5%) τουλάχιστον των δικαιωμάτων ψήφου στην εταιρεία εντός προθεσμίας τριών 3 εργασίμων ημερών. Οπως προκύπτει από τις ημερομηνίες των συναλλαγών (24/11/, 29/11, 4/12 και 11/12) δεν έχει τηρηθεί η νομοθεσία.

Η παρέμβαση του Dromeus Capital επιβεβαιώνει  τις αρχικές εκτιμήσεις ότι η διεκδίκηση του Υγεία μαζί με τις θυγατρικές του Μητέρα, Λητώ και κλινική στην Αλβανία  θα έχει ακόμη πολλά επεισόδια αφού αποτελεί το «φιλέτο» στον υπό αναδιάρθρωση χώρο της ιδιωτικής υγείας.

Η κίνηση των ιδιοκτητών του Ιατρικού Κέντρου άνοιξε το παιχνίδι και εκτιμάται ότι και άλλα σχήματα πλην του Dromeus θα επιχειρήσουν να αποκτήσουν μετοχές του Υγεία. Μένει να δούμε αν το Dromeus θα φτάσει μέχρι το τέλος, ή απλώς το fund «κτιζει» μια θέση την οποία θα επιδιώξει να πωλήσει αργότερα σε υψηλότερη τιμή στον επενδυτή που όντως θα παίξει τα ρέστα του για να αποκτήσει τον όμιλο Υγεία.

Σημειώνεται ότι εντός του 2018 η MIG ιδιοκτήτρια του 70% του Υγεία αναμένεται να βγάλει προς πώληση το ποσοστό της.


Επιχειρήσεις περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.