Η εισηγμένη εταιρεία ΜΑΡΑΚ Ηλεκτρονική οδεύει προς διαγραφή της μετοχής της από το Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς έχουν εκπνεύσει τα περιθώρια που έδινε ο νόμος για να ενισχύσει το τζίρο της πάνω από τα 2 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία είχε ενταχθεί στην κατηγορία Προς Διαγραφή τον Απρίλιο του 2014 καθώς πληρούσε το κριτήριο των χαμηλών εσόδων ( μικρότερα των 2 εκ. ευρώ).
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια να επιτύχει έσοδα μεγαλύτερα των 2 εκ. ευρώ, αλλά παρά τις προσπάθειες που έκανε κάτι τέτοιο δεν κατέστει δυνατόν.
«Δεν μπορούμε να στηρίξουμε πλέον την ανάκαμψη της εταιρείας όσον αναφορά τα οικονομικά μεγέθη και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας σε τέτοιο επίπεδο που να μας επιτρέπει την διατήρηση μας στο χρηματιστήριο. Τα ανωτέρω ισχύουν ακόμα και στην περίπτωση εφαρμογής των αλλαγών του κανονισμού τα οποία είναι σε γνώση της εταιρείας», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Η διοίκηση αναφέρει επίσης πως η διαγραφή από το Χρηματιστήριο θα απελευθερώσει την εταιρεία από χρηματικούς πόρους που απαιτούνται για το ΧΑ όπως κόστος Εξαμηνιαίων Οικονομικών Καταστάσεων, ελέγχων από Ορκωτούς Λογιστές, συνδρομές Χρηματιστηρίου κ.τ.λ..
«Σε περίπτωση απόφασης του ΧΑ για την διαγραφή των μετοχών μας, όσον αφορά για τους μετόχους μας προτιθέμεθα να διατηρήσουμε την επαφή μας με αυτούς και να τους ενημερώνουμε τακτικά για την πορεία της εταιρείας μέσω της ιστοσελίδας μας. Οι μετοχές θα μετατραπούν σε έγχαρτες και θα έχει η εταιρεία την ευθύνη παρακολούθησης τους», καταλήγει η ανακοίνωση.