Ο Όμιλος Olympia ήταν μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων που εκπροσωπήθηκαν στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε χθες Τρίτη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πολωνού Προέδρου, κ. Andrzej Duda, στη χώρα μας με στόχο τις διμερείς οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Πολωνίας.

Στο γεύμα παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πολωνίας, κ. Andrzej Duda, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, η Πρέσβης της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κα Ά. Μπαρμπαζάκ, Πολωνοί και Έλληνες διπλωμάτες, εκπρόσωποι της πολιτειακής ζωής της χώρας, καθώς και επιχειρηματίες από τις δύο χώρες.

Τον Όμιλο Εταιριών Olympia εκπροσώπησε ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, με τη διπλή του ιδιότητα ως Πρόεδρος του Ομίλου Olympia και της εταιρίας τηλεπικοινωνιών PLAY στην Πολωνία. Κατά τη διάρκεια του γεύματος ο κ. Καραγιάννης απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην εταιρεία PLAY στην Πολωνία, θυγατρική του Ομίλου Olympia, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική επένδυση στην πολωνική αγορά, μέχρι σήμερα.

Ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι η Πολωνία αποτελεί ένα από τα ιδανικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα για επενδύσεις, καθώς είναι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αποτελεί μία αγορά που δίνει πρόσβαση σε εκατομμύρια καταναλωτές και βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, ανέφερε «Με βάση την εμπειρία μας ενθαρρύνουμε τους Έλληνες επιχειρηματίες να εντάξουν στο χάρτη των πιθανών επενδύσεών τους, την Πολωνία που προσφέρει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που ευνοεί τις επενδυτικές προσπάθειες. Πιστεύουμε ότι οι επενδύσεις στην Πολωνία επιστρέφουν αποδόσεις και κέρδη. Καλούμε επίσης τους Πολωνούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα και δηλώνουμε ανοιχτοί σε συνεργασίες».

Η εταιρεία PLAY ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Πολωνία το 2007 και σήμερα είναι ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στη χώρα με μερίδιο που προσεγγίζει 30% της αγοράς και πελατειακή βάση που υπερβαίνει τα 15 εκατομμύρια συνδρομητές. Τον Ιούλιο του 2017, η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη Δημόσια προσφορά που έγινε ποτέ στη χώρα από ιδιωτική εταιρεία, με κεφαλαιοποίηση 2,2 δις ευρώ. Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι η εταιρία έχει βραβευθεί ως η μεγαλύτερη ελληνική επένδυση που έγινε ποτέ στην Πολωνική αγορά.

Η PLAY είναι θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Olympia που διατηρεί ένα διευρυμένο επιχειρηματικό οικοσύστημα σε νευραλγικούς κλάδους της αγοράς, όπως το λιανικό εμπόριο (Public), τη βιομηχανία (Systems Sunlight & Sunlight Recycling), τη διανομή προϊόντων τεχνολογίας (Westnet Distribution) και το Business λογισμικό (Softone / Metis). Στο εξωτερικό, δραστηριοποιείται με την επενδυτική εταιρία Tollerton στην Κύπρο καθώς και θυγατρικές της Public, Softone και Westnet, θυγατρική της Softone στη Ρουμανία, ενώ εκτός από την PLAY στην Πολωνία δραστηριοποιείται και στον τομέα της καταναλωτικής πίστης μέσω της εταιρίας aasa σε Σουηδία, Πολωνία και Φινλανδία.