Η Cablel® Ελληνικά Καλώδια Α.Ε. υπέγραψε σύμβαση αξίας περίπου 70 εκ. ευρώ με την Dredging International NV, μέλος της DEME Group, για την προμήθεια συστημάτων υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης που θα χρησιμοποιηθούν για τη σταδιακή διασύνδεση αιολικών πάρκων στο βέλγικο τμήμα της Βόρειας Θάλασσας με το χερσαίο δίκτυο υψηλής τάσης στην περιοχή Zeebrugge του Βελγίου.
Η σύμβαση που ανέλαβε η Cablel® Ελληνικά Καλώδια περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την εγκατάσταση καθώς και την εκτέλεση εργασιών τερματισμού των καλωδίων και την πραγματοποίηση δοκιμών επί σύνθετων τριπολικών υποβρυχίων καλωδίων 150kV με μόνωση XLPE, συνολικού μήκους περίπου 90 χλμ, με ενσωματωμένα τρία καλώδια οπτικών ινών 48 ινών το καθένα. Η εκτέλεση του έργου θα ξεκινήσει εντός του 2017, ενώ οι εργασίες εγκατάστασης από τη Dredging International NV έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν εντός του δεύτερου τριμήνου του 2019.
Τα υποβρύχια καλώδια θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της θυγατρικής της Ελληνικά Καλώδια, Fulgor στο Σουσάκι Κορινθίας όπου οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός καθιστούν δυνατή την παραγωγή και τις δοκιμές σε μεγάλα, συνεχόμενα μήκη των μακρύτερων υποβρυχίων καλωδίων σε παγκόσμιο επίπεδο.