Ελκυστικότερος εργοδότης παγκοσμίως στον τομέα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για δεύτερη συνεχή χρονιά και τέταρτος πιο ελκυστικός εργοδότης μεταξύ όλων των εταιρειών, ανακηρύχθηκε η ΕΥ, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη της Universum, World’s Most Attractive Employers.

Η κατάταξη της Universum για το 2017 βασίζεται σε έρευνα μεταξύ περισσότερων από 290.000 φοιτητών πληροφορικής / μηχανολογίας και επιχειρηματικών σπουδών σε κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα σε 12 από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. Επιπλέον, η EY συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά μεταξύ των 50 κορυφαίων εργοδοτών παγκοσμίως για φοιτητές πληροφορικής / μηχανολογίας, σύμφωνα με τη Universum.

Το 2016, η ΕΥ επένδυσε πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια στην κατάρτιση προσωπικού και σχεδόν 12 εκατομμύρια ώρες εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο. Αντικαθιστώντας τα παραδοσιακά προγράμματα με νέα και με ασκήσεις που προσομοιώνουν πραγματικές επιχειρηματικές προκλήσεις, οι άνθρωποι της EY είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη τις νέες δεξιότητές τους και να δουν πώς οι δεξιότητες αυτές θα εφαρμόζονται στη δουλειά τους κάθε μέρα. Η ΕΥ απασχολεί σήμερα πάνω από 250.000 άτομα σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο, με συνολικά έσοδα 29,6 δις δολάρια το οικονομικό έτος 2016.
Αναφερόμενος στη νέα αυτή διάκριση, ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, διευθύνων σΣύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε ότι «Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η βράβευση αυτή της Universum βασίζεται στη γνώμη των φοιτητών των κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου, των ανθρώπων που αύριο θα στελεχώσουν την ΕΥ σε ολόκληρη την υφήλιο και που αναγνωρίζουν τη σημασία που αποδίδουμε στον ανθρώπινο παράγοντα. Στην Ελλάδα, η ΕΥ τα τελευταία χρόνια αυξάνει διαρκώς το προσωπικό της, δίνοντας ευκαιρίες σε εκατοντάδες νέους επιστήμονες και συμβάλλοντας, παράλληλα, στην εθνική προσπάθεια να παραμείνουν τα κορυφαία μυαλά στη χώρα μας. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης για τη χώρα μας, η ΕΥ Ελλάδος κατάφερε να αυξήσει το προσωπικό της σε 1.000 άτομα (αύξηση 86% από το 2008)».