από metereologos.gr
Τρίτη 22 Μαΐου 2018
 

Αύξηση πωλήσεων και κερδών για το νερό ZARO΄S από την Κρήτη

Κόντρα στην πτωτική τάση της αγοράς – παρουσία και στην Κίνα από φέτος
Αύξηση πωλήσεων και κερδών για το νερό  ZARO΄S από την Κρήτη
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Με αύξηση πωλήσεων και κερδών έκλεισε το 2016 για το φυσικό μεταλλικό νερό ZARO'S από την Κρήτη.

Ο κύκλος εργασιών για τη χρήση του 2016 ανήλθε σε 11,006 εκατ. ευρώ έναντι 10,551 εκατ. το 2015 παρουσιάζοντας αύξηση 2,6%. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν περαιτέρω βελτίωση και ανήλθαν στα 2,712 εκατ. σε σύγκριση με 2,433 εκατ. για τη χρήση του 2015, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 11,5%, ενώ ο δείκτης του μικτού κέρδους εκμετάλλευσης αυξήθηκε το 2016 σε 25,77% σε σχέση με 22,41% την προηγούμενη χρονιά.

Παράλληλα, η εταιρεία συνέχισε να επεκτείνει την εξαγωγική της δραστηριότητα εντός και εκτός Ευρώπης, σημειώνοντας αύξηση-ρεκόρ 128%  στις εξαγωγές για το 2016. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ZARO'S εξάγεται πλέον στον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Νότια Αφρική και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ το 2017 σηματοδότησε ακόμα μια πολύ σημαντική εξέλιξη, την είσοδο της εταιρείας στη μεγάλη αγορά της Κίνας.
Τη θετική αυτή πορεία επισφράγισε φέτος μια διάκριση αναγνώριση για την ποιότητα και τη γεύση του ZARO'S, το οποίο αναδείχθηκε «Καλύτερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο» από το 27ο Berkeley Springs International Water Tasting, κερδίζοντας το χρυσό βραβείο.
 
«Τη στιγμή που ο κλάδος του νερού αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ετήσια μείωση πωλήσεων της τάξης του 5%, καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, να αυξήσουμε τον κύκλο εργασιών από τα 8 εκατ. ευρώ το 2012 στα 10,7 εκατ. ευρώ το 2015 και στα 11 εκατ. ευρώ το 2016, και να καθιερώσουμε το ZARO'S στις υψηλές θέσεις μεριδίων αγοράς ως το μοναδικό φυσικό μεταλλικό νερό από την Κρήτη»
, σχολιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ZARO'S, κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης.
Επιχειρήσεις περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.