H NP Ασφαλιστική κατέγραψε το 2016 αύξηση στα μεγέθη της κλείνοντας το έτος με παραγωγή 28,2 εκατ. ευρώ και με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε όλους τους κλάδους ασφάλισης και ιδιαίτερα στις ασφαλίσεις Πυρός, Αστικών Ευθυνών και Ατυχημάτων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 17,5% και διαμορφώθηκαν στα 46,115 εκατ. Ευρώ, ως αποτέλεσμα της πολιτικής υψηλής κεφαλαιακής επάρκειας που εφαρμόζει η Εταιρία από το ξεκίνημα της εδώ και 14 χρόνια.

Ο Δείκτης Φερεγγυότητας και Κεφαλαιακής Επάρκειας της Εταιρίας βάσει των Solvency II, διαμορφώθηκε για το 2016 στα επίπεδα του 173,5% για το SCR και στο 682% για το MCR, ως δείγμα της ισχυρής κεφαλαιακής θέσης της NP.
Το ενεργητικό της εταιρίας αυξήθηκε κατά 5,4% σε σχέση με την χρήση του 2015 στα 89,4 εκατ. ευρώ.
Οι Χρηματοοικονομικές Επενδύσεις της εταιρίας ανήλθαν στο ποσό των 81,8 εκατ. ευρώ και αποτελούνται κυρίως από προθεσμιακές καταθέσεις, ελληνικά κυβερνητικά ομόλογα, ΕΓΕΔ και ευρωπαϊκά ομόλογα υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης.

Τα Έσοδα των Επενδύσεων παρουσίασαν αύξηση κατά 281% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά και διαμορφώθηκαν στα 2,9 εκατ. ευρώ.

Οι Πληρωθείσες Αποζημιώσεις του έτους 2016 ανήλθαν στα 11,2 εκατ. ευρώ, ενώ οι Τεχνικές Προβλέψεις και τα Αποθέματα διαμορφώθηκαν στα 36,5 εκατ. ευρώ.
Ο Δείκτης Γενικής Ρευστότητας διαμορφώθηκε στα επίπεδα του 8,6 που υποδηλώνει την δυνατότητα της Εταιρίας να καλύπτει τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της και να εκμηδενίζει ουσιαστικά τον κίνδυνο ρευστότητας.

Τα Κέρδη Χρήσεως προ Φόρων παρουσίασαν αύξηση κατά 25,6% σε σχέση με την χρήση του 2015 και ανήλθαν στο ποσό των 10,1 εκατ. ευρώ.

Σεμινάρια Επανεκπαίδευσης & Επαναπιστοποίησης Συνεργατών
Το 2016 αποτέλεσε ακόμη μία χρονιά που ανέδειξε την NP Ασφαλιστική ως βασικό κέντρο Πιστοποίησης και Επανεκπαίδευσης για τους Συνεργάτες της, καθώς εκπαίδευσε πάνω από 500 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές σε 65 σεμινάρια που διοργάνωσε πανελλαδικά.
Η Ασφαλιστική Ακαδημία που δημιούργησε η NP για τα σεμινάρια Επανεκπαίδευσης και Επαναπιστοποίησης Συνεργατών, έχει λάβει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος για να μπορεί να προσφέρει εντελώς δωρεάν στους Συνεργάτες της και τις 3 υποχρεωτικές εκπαιδευτικές ενότητες για τους Τομείς Α, Β, και Γ του έτους 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Η Εταιρία ολοκλήρωσε ήδη τον πρώτο κύκλο Επανεκπαίδευσης για τον Τομέα Γ’ του 2017 που αφορούσε την Επικοινωνία και την Τεχνική Πωλήσεων σε περίπου 500 Συνεργάτες, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνει εντός του Μαΐου και τον δεύτερο κύκλο Επανεκπαίδευσης που αφορά τον Τομέα Α’ και συγκεκριμένα τον Κλάδο και τα Προϊόντα της Γενικής Αστικής Ευθύνης.