Σε επενδύσεις 3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής καλωδίων μέσης τάσης προχωρεί η Nexans Hellas στο εργοστάσιό της στη Στυλίδα Λαμίας.

Όπως εξηγεί η διοίκηση της εταιρείας στην ετήσια έκθεση για τη χρήση του 2016, «το περασμένο έτος η Nexans κατάφερε να πιστοποιηθεί για τη γερμανική αγορά. Το γεγονός αυτό ανοίγει για την εταιρεία την ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί σε μία μεγάλη αγορά περίπου 30 εκατομμυρίων, την οποία μπορούμε πλέον να υπολογίζουμε στο πελατολόγιό μας.
Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία της Nexans στη Γερμανία, που δραστηριοποιείται τόσο στη μέση όσο και στην υψηλή τάση, επιθυμεί να δώσει μεγαλύτερη προτεραιότητα στην υψηλή τάση.
Το ανωτέρω γεγονός μας δίνει τη δυνατότητα να αρχίζουμε να προμηθεύουμε κάποιους πελάτες στη Γερμανία με καλώδια που θα παράγει η Nexans Hellas. Η παραγωγική δυνατότητα που έχουμε στο εργοστάσιο τώρα και παρά το γεγονός ότι το 2016 πραγματοποιήθηκαν ήδη κάποιες επενδύσεις για να μεγαλώσουμε τις παραγωγικές μας δυνατότητες δεν είναι αρκετή για να καλύψουμε αυτή τη μεγάλη γερμανική αγορά, που μπορεί στο μέλλον να αποδειχθεί πολύ σημαντική για την εταιρεία.
Γι’ αυτό, όπως έχει ήδη αποφασισθεί, είμαστε στη διαδικασία κατασκευής μίας καινούργιας γραμμής για μέση τάση στο εργοστάσιό μας.
H συνολική επένδυση ανέρχεται περίπου σε 1,5 εκατ. ευρώ για τoν εξοπλισμό και ακόμη 1,5 εκατ. για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τα έξοδα μεταφοράς, εγκατάστασης κ.τ.λ. Στόχος είναι στα τέλη του 2017 να είναι σε πλήρη λειτουργία η καινούργια γραμμή, έτσι ώστε από το 2018 να έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε για όλη αυτή την καινούργια αγορά. Και αυτό δεν αφορά μόνο στη Γερμανία, αλλά θα δώσει γενικά τη δυνατότητα να στραφεί η εταιρεία μας και σε άλλες, νέες αγορές».
Υπενθυμίζεται πως το 2016 η εταιρεία που ανήκει στη γαλλική Nexans SA αύξησε τις πωλήσεις της κατά 5,9% στα 75,9 εκατ. ευρώ, τα ebitda υπερδιπλασιάστηκαν από 1,53 εκατ. το 2015 σε 3,55 εκατ. ευρώ το 2016 και το καθαρό αποτέλεσμα ήταν θετικό (1,37 εκατ. ευρώ) έναντι ζημιών 0,7 εκατ ευρώ το 2015.
Αξιοσημείωτο είναι ο μηδενισμός των δανειακών υποχρεώσεων μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε εντός του 2016.