Σε μια σημαντική νίκη για την ελληνική επιχειρηματικότητα εξελίχθηκε η πολύμηνη διαδικασία διαγωνισμού για την αποκλειστική διεξαγωγή παγκοσμίως, των υψηλού κύρουςεξετάσεων του βρετανικού δημοσίου σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Οι εξετάσεις αυτές οδηγούν σε πιστοποιήσεις που αποτελούν σημείο αναφοράς για την παγκόσμια αγορά και έχουν υιοθετηθεί από όλους τους διεθνείς οργανισμούς. H PEOPLECERT επιλέχθηκε ειδικότερα, από τον βρετανικό οργανισμό AXELOS (εταιρείαμε συμμετοχή 51% της Capita και 49% του Βρετανικού Δημοσίου) ανάμεσα σε παγκόσμιες εταιρίες-κολοσσούς, μετά την ενδελεχή διαδικασία αξιολόγησης που διήρκεσε πλέον των εννέα μηνών.

Σύμφωνα με το νέο πολυετές συμβόλαιο της αποκλειστικής συνεργασίας που υπογράφηκε, από τον Ιανουάριο του 2018 η PEOPLECERT θα είναι ο μοναδικός πάροχος εξετάσεων για επαγγελματικές πιστοποιήσεις,πιστοποιώντας πάνω από 500.000 επαγγελματίες ετησίως σε περισσότερες από 160 χώρες.

Οι πιστοποιήσεις της AXELOS περιλαμβάνουν διεθνώς αναγνωρισμένες μεθόδους βέλτιστης πρακτικής στον τομέα της διαχείρισης υπηρεσιών πληροφορικής, όπως το ITIL® , PRINCE2® και πολλά άλλα. «Είμαστε πολύ περήφανοι για την επιτυχία αυτή», δήλωσε ο Βύρων Νικολαΐδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PEOPLECERT. «Η έκβαση αυτή είναι μια αναγνώριση της δέσμευσής μας στις βασικές μας αξίες – Ποιότητα, Καινοτομία, Πάθος, Ακεραιότητα. Με προτεραιότητα τον πελάτη και σε συνδυασμό με την πρωτοποριακή μας τεχνολογία, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες εξαιρετικού επιπέδου, γεγονός που έχει καθιερώσει την PEOPLECERT ως ηγέτη στην παγκόσμια αγορά των εξετάσεων καιπιστοποιήσεων».

«Η AXELOS πραγματοποίησε μια εξονυχιστική αξιολόγηση των Φορέων Εξετάσεων και Πιστοποίησης που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, με αυστηρά κριτήρια ως προς την ανάπτυξη, την ποιότητα υπηρεσιών και την τεχνολογική καινοτομία. Η PEOPLECERT παρουσίασε καινοτόμες ιδέες, σταθερές υποδομές και ισχυρή στρατηγική ανάπτυξης της αγοράς», δήλωσε ο Πίτερ Χέπγουορθ, Διευθύνων Σύμβουλος της AXELOS.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη συνεργασία, η οποία θα θέσει ολόκληρο το οικοσύστημα σε μια ανοδική τροχιά προόδου.»Στην Ελλάδα,ο Όμιλος απασχολεί 180 άτομα, σημαντικό μέρος των οποίων ανήκει στο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) που ασχολείται με την ανάπτυξη καινοτόμου λογισμικού και συστημάτων για την υποστήριξη των Συνεργατών του Ομίλου σε όλο τον κόσμο.
Η κατάκτηση αυτή έρχεται σε μια δύσκολη φάση για την Ελληνική οικονομία, και αποδεικνύει ότι η εξωστρέφεια, η προσαρμοστικότητα και η σκληρή δουλειά εξακολουθούν να φέρνουν αποτελέσματα.

PEOPLECERTΟ

ΌμιλοςPEOPLECERT είναι ένας κορυφαίος οργανισμός πιστοποίησης προσώπων με παγκόσμια παρουσία και πρωτοπόρα τεχνολογία. Σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, πανεπιστήμια και κρατικούς φορείς, αναπτύσσεικορυφαία προϊόντα αξιολόγησης δεξιοτήτων και διενεργείεξετάσεις πιστοποίησης σε 160χώρες και 24 γλώσσες.

Μέσω παγκοσμίως αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων όπως ECDL, LanguageCert, City and Guilds, IELTS, ITIL®, PRINCE2®, QSD, Lean IT, Lean Six Sigma, Επαγγελματιών Εκτιμητών και πολλών άλλων δίνει την δυνατότητα σε υποψήφιουςνα διαφοροποιηθούν, να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα και να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους.

AXELOS
Η AXELOS είναι ένας φορέαςπου συγκροτείται από το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου της Βρετανικής Κυβέρνησης και τον συμβουλευτικό οργανισμόCapita plc. Ο φορέαςείναι υπεύθυνοςγια την ανάπτυξη, την ενίσχυση και την προώθηση μιας σειράςαπό μεθοδολογίες βέλτιστων πρακτικών που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως από τους επαγγελματίες που εργάζονται κυρίως στη διαχείριση έργων, προγραμμάτων και χαρτοφυλακίων, τη διαχείριση υπηρεσιών πληροφορικής και την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων.

Οι μεθοδολογίεςαυτές, συμπεριλαμβανομένων των ITIL®, PRINCE2®, MSP® και RESILIA ™, έχουν υιοθετηθεί σε περισσότερες από 150 χώρες για ναβελτιώσουντις δεξιότητες, τις γνώσεις και τις ικανότητεςτων εργαζομένων, με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο