Τα έσοδα του ομίλου Icap Group για το 2016 και τα μερίδια αγοράς στους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιείται, σημείωσαν βελτίωση, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Ειδικότερα, τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου έφτασαν τα 64,41 εκατ.ευρώ που είναι τα υψηλότερα στην ιστορία του, πετυχαίνοντας αύξηση1,3 εκατ. ή2,2%.
Αντίστοιχα, αυξήθηκαν και τα κέρδηEBITDAκατά2,6%.
Όπως επισημαίνει η εταιρεία, μεταξύ των επιτυχημένων έργων που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα στο 2016, ιδιαίτερη μνεία χρήζει στην ΠαραγωγήΕπιχειρηματικής Πληροφόρησηςπου με αυξημένο ποσοστό ακρίβειας, ενημέρωσε τα δεδομένα για10.000εταιρείες και εξυπηρέτησεπάνω από 100.000Business Reports, στην υπηρεσίαOn Line Trade Platformπου εμπλουτίστηκε με στοιχεία συναλλαγών από τη Dun & Bradstreet, και στα νέα προϊόνταIndustry Rating(προβλεπτικός δείκτης που διαβαθμίζει τον κίνδυνο και τις αναπτυξιακές προοπτικές των κλάδων της οικονομίας) καιδείκτης PAYDEXπου αποτυπώνει βασισμένος στα στοιχεία του Trade Exchange, τον χρόνο αποπληρωμής των υποχρεώσεων του πελάτη.
Οκ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, δήλωσε σχετικά:«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που το 2016, μέσα σε μια τόσο δύσκολη για την χώρα μας συγκυρία, καταφέραμε νααυξήσουμετα έσοδά μας και να πραγματοποιήσουμεσημαντική πρόοδοστους στρατηγικούς μας στόχους προσφέροντας υψηλή αξία στους πελάτες μας, με την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε τεχνολογίες καιανθρώπους.
Για το2017 διατηρούμε την αισιοδοξία μας, θέτοντας στόχο την επίτευξηεσόδων 71,5 εκατ. ευρώ , ήτοι αύξηση11%. Παράλληλα, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για τη παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών λύσεων προς τις Εταιρείες – Πελάτες μας, ιδιαίτερα τώρα που χρειάζονται τις υπηρεσίες μας περισσότερο από ποτέ. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλο τοεξαίρετοΑνθρώπινο Δυναμικό μας, που αριθμεί1.300άτομα για τη μεγάλη τουςσυνεισφοράστην ανάπτυξη του ομίλου μας».