Το χρονοδιάγραμμα αξιοποίησης των αντληθέντων κεφαλαίων ύψους 40 εκατ. ευρώ που προήλθαν από την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ανακοίνωσε η HOUSEMARKET, θυγατρική του ομίλου Fourlis. Η ΗOUSEMARKET διαχειρίζεται τα καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα και μέσω θυγατρικών σε Βουλγαρία και Κύπρο.
Το πρώτο εξάμηνο του 2017 θα δαπανηθούν 10,5 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή της εταιρείας στην αύξηση κεφαλαίου της θυγατρικής Trade Logistics με σκοπό τη μερική αποπληρωμή των δανείων της. Το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα επενδυθούν 900.000 ευρώ για εγκατάσταση μηχανογραφικών συστημάτων σχετικά με τη διαχείριση λιανικών πωλήσεων. Το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2018 θα αξιοποιηθούν κεφάλαια 2,1 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των καταστημάτων. Για την ανακαίνιση καταστημάτων ΙΚΕΑ θα δαπανηθούν 5 εκατ. ευρώ την περίοδο δεύτερο εξάμηνο 2016 – δεύτερο εξάμηνο 2020.
Τέλος, 21,5 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης το δεύτερο εξάμηνο του 2016.
Σημειώνεται πως οι δαπάνες της έκδοσης ύψους 860.083 εκατ. ευρώ δεν αφαιρούνται από τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια αλλά καλύπτονται εξ΄ολοκλήρου από την εταιρεία. Όπως διευκρινίζει η εταιρεία τα αδιάθετα κεφάλαια έκδοσης του κοινού ομολογιακού δανείου μέχρι την πλήρη διάθεσή τους επενδύονται σε βραχυπρόθεσμες προθεσμιακές καταθέσεις σε ευρώ.