H αλυσίδα καταστημάτων τεχνολογίας και ψυχαγωγίας Public ενισχύει την παρουσία της στην κατηγορία του παιδικού παιχνιδιού με μια σειρά διαδραστικών εργαστηρίων ρομποτικής STEAM.
Για το σκοπό αυτό συνεργάζονται με την εταιρεία blast, ιδρυτής της οποίας είναι ο κ. Βασίλης Χρυσανθακόπουλος, αναγνωρισμένος σχεδιαστής ρομποτικής και freelance LEGO designer.
Τα παιχνίδια STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνη και Μαθηματικά) περιλαμβάνουν επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια κατασκευών, παζλ και παιχνίδια ρομποτικής από 2,99 ευρώ.
Τα Public ξεκίνησαν από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και κάθε Παρασκευή έως τις 2 Δεκεμβρίου εργαστήρια ρομποτικής με εισηγητή τον Βασίλη Χρυσανθακόπουλο και την ομάδα ειδικών της blast στο κατάστημα Public στο The Mall Athens.
Όλες οι συναντήσεις που ξεκινούν στις 18.30 απευθύνονται σε παιδιά από 8 έως 16 ετών και έχουν διάρκεια 2 ώρες.
Τα εργαστήρια χωρίζονται σε 3 θεματικές:
·Στα μαθήματα blast robotics design όπου τα παιδιά θα καλούνται να δράσουν ομαδικά και να δώσουν λύσεις σε αποστολές υψηλής πολυπλοκότητας.
·Στο blast architecture όπου τα παιδιά θα δημιουργήσουν αντικείμενα, κτίρια και πόλεις χρησιμοποιώντας το σετ LEGO Architecture.
·Στο blast robot sumo όπου τα παιδιά καλούνται να σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν αυτόνομα ρομπότ παλαιστές sumo χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO MINDSTORMS. Το διαγωνιστικό σκέλος θα περιλαμβάνει ανοιχτούς για το κοινό αγώνες, όπου ο καθένας θα μπορεί να συμμετάσχει με το δικό του ρομπότ.
·
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr. Επίσης, για τις ημέρες που θα πραγματοποιούνται τα εργαστήρια στο Public του The Mall και μόνο για αγορές στο συγκεκριμένο κατάστημα μπορούν οι επισκέπτες να βρουν τα παιχνίδια της VEX με 30% έκπτωση. Τα παιχνίδια της VEX είναι βραβευμένα από τον παγκόσμιο θεσμό «Toy Awards».