Μία 1 στις 5 εταιρείες την Ελλάδα διοικείται από γυναίκες, οι οποίες μάλιστα επιτυγχάνουν θετικότερα αποτελέσματα στην κερδοφορία των επιχειρήσεων, όπως προκύπτει από σχετικές έρευνες. Τα προαναφερόμενα αναφέρθηκαν στη γυναικεία εσπερίδα «High Heels on High Hills» που για 4η συνεχή χρονιά διοργάνωσε η ICAP Group.
Ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ICAP και πρόεδρος της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Ελλάδος (ΕΑΣΕ) στην εναρκτήρια ομιλία του παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία για την «αλήθεια» πίσω από τα νούμερα αναφορικά της συμμετοχής των γυναικών στο μάνατζμεντ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι σύμφωνα με έρευνα της ICAP Group για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα (Leading Women in Business 2015) 1 στις 5 εταιρείες την Ελλάδα διοικείται από γυναίκες ενώ σημείωσε ότι το γυναικείο μανατζμεντ φέρνει θετικότερα αποτελέσματα στην κερδοφορία των επιχειρήσεων.
Η επόμενη θεματική ενότητα, εισήγαγε τα αποτελέσματα πρόσφατης διεθνούς έρευνας της Grant Thornton για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Η κυρία Τζοάννα Μουτάφη, HR Director, της εταιρείας επισήμανε ότι το 27% των διοικητικών θέσεων στην Ελλάδα, καλύπτεται από γυναίκες (σε παγκόσμιο επίπεδο είναι 24%), ενώ μόνο το 29% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα δεν έχουν γυναίκες σε διοικητικές θέσεις (σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται στο 33%).

Επίσης ανέφερε ότι η γυναικεία ηγεσία σε παγκόσμιο επίπεδο εστιάζει κυρίως σε θέσεις HRD, CFO και CMO, με τα ποσοστά συμμετοχής στην Ελλάδα να κυμαίνονται σε χαμηλότερα επίπεδα έναντι των αντίστοιχων διεθνών.

Στη συνέχεια, η κυρία Αφροδίτη Παναγιωτάκου, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών και Διευθύντρια Επικοινωνίας Ιδρύματος Ωνάση έδωσε την προσωπική της πινελιά στην εκδήλωση παρουσιάζοντας την πορεία της στην επιχειρηματικότητα , σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν θέσεις / πόστα αποκλειστικά για άνδρες ή γυναίκες, «Τίποτα δε χαρίζεται, όλα αποκτούνται με σκληρό κόπο, πόνο, διαπραγμάτευση & υπομονή» και ότι μία θέση ευθύνης δεν επηρεάζει αναγκαστικά την μητρότητα. Κλείνοντας υπογράμμισε ότι με «Λογική και ευαισθησία αλλά και Τρέλα και Μέθοδο» όλα είναι εφικτά για τις γυναίκες.
Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η κυρία Xριστίνα Δηματάτη, CEO & Founder My Yogurt, η οποία ανέλυσε τις ευκαιρίες και δυσκολίες της γυναικείας ηγεσίας κατά την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών, υποστηρίζοντας ότι «Το νερό βράζει στους 100 βαθμούς» ήτοι ότι το αποτέλεσμα έρχεται μετά από σκληρή δουλειά, με πείσμα και με την υπομονή που απαιτείται. Συμπλήρωσε δε, ότι η πειθαρχία, η αντοχή, η διαίσθηση, η περιέργεια, η διεξοδική έρευνα και η διπλωματία είναι από τα βασικότερα ηγετικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι γυναίκες έναντι των ανδρών.
Στην τελευταία θεματική ενότητα, η ομάδα της ICAP Human Capital Consulting, υπό τον συντονισμό του κ. Κώστα Ζούλια, Director, Executive Coach & Mentor πραγματοποίησε με τη συμμετοχή του κοινού, δύο συνεδρίες Ομαδικού Coaching πάνω σε θέματα καριέρας: •Πως λύνω προβλήματα σχέσεων στο χώρο εργασίας •Αναγνωρίζω το επαγγελματικό μου κεφάλαιο (career capital).