Τα καθαρά έσοδα του ομίλου Entersoft που δραστηριοποιείται στην αγορά επιχειρηματικού λογισμικού ανήλθαν το πρώτο εξάμηνο του 2016 στα 5,39 εκατ. ευρώ και κερδοφορία προ φόρων ανήλθε στα 0,81 εκατ. ευρώ, έναντι 0,42 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας σημαντική αύξηση, ενώ και οι πωλήσεις στο εξωτερικό παρουσίασαν αξιόλογη άνοδο.
Οπως αναφέρει η διοίκηση, η αναπτυξιακή πορεία του ομίλου, το πρώτο εξάμηνο του έτους, οφείλεται κυρίως στην αύξηση των νέων πελατών σε συστήματα ERP στην Ελλάδα, αλλά και στην αύξηση των εσόδων των θυγατρικών του εξωτερικού. Οι πωλήσεις στο εξωτερικό παρουσίασαν σημαντικό διψήφιο ποσοστό αύξησης της τάξεως του 50%.
Μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι τα έσοδα του ομίλου θα συνεχίσουν τη δυναμική τους ανάπτυξη, λόγω των μεγάλου αριθμού ανεκτέλεστων έργων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα αναμένεται θετική ενίσχυση των εσόδων και από τα νέα προϊόντα της Entersoft όπως το WMS (Warehouse Management System) Πληροφοριακό Σύστημα διαχείρισης Αποθηκών και Διανομών, σε συνδυασμό με την συνολική στρατηγική προσέγγιση της αγοράς.