«Αν και το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από τουλάχιστον 10% υψηλότερους φόρους και εισφορές σε σχέση με τις άλλες χώρες του ΟΟΣΑ, διπλάσια επιτόκια επιχειρηματικών δανείων σε σχέση με την ευρωζώνη και την έντονη γραφειοκρατία, ο όμιλος της Intracom Holdings και το 2015 έδειξε ανθεκτικότητα», δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Όπως ανέφερε, ο όμιλος παρουσίασε λειτουργική κερδοφορία 23 εκατ. ευρώ,9% αύξηση πωλήσεωνκαι αύξηση κατά 8% των θέσεων εργασίαςδιατηρώντας τον πραγματικό καθαρό δανεισμό στα χαμηλά (περσινά) επίπεδα.
Οι εταιρείες του ομίλου (Intrakat στις υποδομές, Ιntradevelopment στο real estate, Intrasoft International στην πληροφορική και Ιntracom Defense στο αμυντικό υλικό) ενίσχυσαν την ανταγωνιστικότητά τους σε διεθνείς αγορές και υπέγραψαννέες συμβάσεις αξίας 340 εκατ.ευρώ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος του ομίλουIntracom Holdingsείναι η μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων μέσωανάπτυξης, βελτιστοποίησης λειτουργίαςκαιδιαχείρισης κινδύνων. Με μοχλό την ισχυρή τεχνογνωσία, την πολύχρονη εμπειρία, την καινοτομία και την αξιοποίηση του ταλέντου του ανθρώπινου δυναμικού τους, οι εταιρείες του ομίλου είναι καλά τοποθετημένες ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να αδράξουν τις ευκαιρίες που διανοίγονται σε τομείς αιχμής στον ψηφιακό κόσμο του αύριο.
Το 2015 τα οικονομικά αποτελέσματα της Intracom Holdings διαμορφώθηκαν ως εξής: οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 377,1 εκατ., αυξημένες κατά 9 % σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA του oμίλου διαμορφώθηκε σε 23 εκατ., έναντι 14 εκατ. το 2014, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων την 31/12/2015 ήταν 828 εκατ. ευρώ.