H Intracom Defense Electronics υπέγραψε σύμβαση 4,1 εκατ. ευρώ με την Krauss Maffei Wegmann (KMW) για συστήματα ενδοεπικοινωνίας WiSPR, στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των αυτοκινούμενων πυροβόλωνPzH2000 του Γερμανικού Στρατού.
Η συμφωνία είναι συνέχεια της υλοποίησης στο πρωτότυπο PzH2000, η οποία ολοκληρώθηκε το 2013. Οι παραδόσεις του συστήματος WiSPR για το πρόγραμμα αυτό θα ολοκληρωθούν τον Μάϊο του 2017.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το WiSPR είναι ένα ψηφιακό σύστημα ενδοεπικοινωνίας τελευταίας τεχνολογίας με κατανεμημένη αρχιτεκτονική και κορυφαίες επιδόσεις στη μείωση του θορύβου, ενώ παράλληλα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται σε διαφορετικές επιχειρησιακές απαιτήσεις. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί και κατασκευάζεται από την IDE και χαρακτηρίζεται από αξιοπιστία, εργονομία, και μειωμένες απαιτήσεις υποστήριξης.
Ο διευθύνων σύμβουλος της IDE, κ. Γεώργιος Τρουλλινός, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεχιζόμενη διεθνή αναγνώριση των προϊόντων μας από χρήστες που έχουν γνώμονα την ποιότητα, γεγονός το οποίο μας ενθαρρύνει να κάνουμε περαιτέρω επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής».