«Η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά 7,83% το 2015, ύψους 17,86 δις. ευρώ σε σχέση με το 2014, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, αποτελεί ένα θετικό δείγμα των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας. Μία αύξηση που αποτυπώνεται σε όλους τους κλάδους από τα τρόφιμα μέχρι τα βιομηχανικά υλικά». Αυτό δήλωσε ο κ. Χρήστος Στάικος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).
Το Enterprise Greece είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ιδανικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον κ. Στάικο, το Enterprise Greece, θα συμβάλλει και το 2016 για να συνεχιστεί αυτή η δυναμική ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ενημέρωση με περισσότερα στοιχεία για τις εξαγωγές και παρουσίαση του προγράμματος δράσεων του Enterprise Greece για την ενίσχυση του Εξωτερικού Εμπορίου.