Σημαντική διεθνή διάκριση κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου μετά την αξιολόγηση από τον εγκυρότερο ανεξάρτητο οργανισμό πανεπιστημιακών αξιολογήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, το QS TOP UNIVERSITIES.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, είναι το πρώτο και μοναδικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο και την Ελλάδα που αξιολογήθηκε από τo QS TOP UNIVERSITIES (QS Stars), το οποίο αξιολογεί, ανάμεσα σ’ άλλα, τα κορυφαία και πιο ιστορικά πανεπιστημιακά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη γενικότερα.

Η αξιολόγηση αυτή θέτει την Κύπρο για πρώτη φορά στο χάρτη του QS TOP UNIVERSITIES (QS Stars) ενώ, ταυτόχρονα, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται – λόγω ακριβώς των επιδόσεών του σε πολλούς τομείς – μαζί με τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Το QS Stars University Ratings χρησιμοποιείται διεθνώς από τους ενδιαφερόμενους για την ανώτατη παιδεία αλλά και τους υποψήφιους φοιτητές σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να λάβουν μια ευρύτερη και, κυρίως, πιο ολοκληρωμένη εικόνα των χαρακτηριστικών στοιχείων ακαδημαϊκής λειτουργίας και διοικητικής οργάνωσης ενός ιδρύματος, αξιολογώντας κάθε πτυχή της απόδοσης ενός πανεπιστημίου, από τη διδασκαλία και την απασχολησιμότητα των αποφοίτων μέχρι τις εγκαταστάσεις, τις υποδομές και την κοινωνική ευθύνη.

Η αξιολόγηση QS Stars University Ratings βαθμολογεί ένα ίδρυμα έναντι 50 διαφορετικών δεικτών και, με βάση αυτή την αξιολόγηση, απονέμει στα πανεπιστήμια από ένα μέχρι και πέντε αστέρια σε διάφορους τομείς.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει αξιολογηθεί με τον υψηλότερο δείκτη 5 αστέρια

(5stars) στους τομείς της Διδασκαλίας, των Εγκαταστάσεων/Υποδομών, της Εταιρικής Ευθύνης, της Διεθνοποίησηςκαι της Προσβασιμότητας/Στήριξης των φοιτητών.Τεράστια επιτυχία θεωρείται επίσης ο δείκτης 4 αστέρια (4stars) που έλαβε το πανεπιστήμιο στον τομέα της απασχολησιμότητας αποφοίτων, βασικά λόγω της σύνδεσης των προγραμμάτων σπουδών με την αγορά εργασίας.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανήκει στη Laureate International Universities που είναι ο μεγαλύτερος διεθνής πανεπιστημιακός οργανισμός με 1,000,000 φοιτητές, 80 πανεπιστήμια σε 28 χώρες τα οποία διακρίνονται για την ποιότητα και την καινοτομία στην εκπαίδευση. H Laureate έχει κάνει τα τελευταία χρόνια τεράστιες επενδύσεις στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με αποκορύφωμα τις επενδύσεις στην Ιατρική Σχολή. Πρόσφατα εγκαινιάστηκε το Microsoft Innovation Center που είναι το μοναδικό στην Κύπρο και ένα από τα 100+ στον κόσμο, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Microsoft.

Για περισσότερες πληροφορίες www.euc.ac.cy