Tην ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου από την Μαρία Μεταξογένη, ανακοίνωσε η Infobank Hellastat (IBHS), η εταιρεία επιχειρηματικής πληροφόρησης που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2014 μετά την απορρόφηση της Hellastat Α.Ε. από την Infobank.

Η κυρία Μεταξογένη διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα Πωλήσεων, Στρατηγικής Ανάπτυξης και Marketing μέσα από μία πετυχημένη διαδρομή σε νευραλγικές θέσεις σημαντικών πολυεθνικών εταιρειών με έμφαση στον κλάδο της πληροφορικής και της τεχνολογίας.

Πιο συγκεκριμένα, έχει διατελέσει Product Manager στη Hewlett Packard Hellas μέχρι το 2002, εργάστηκε στη Microsoft Hellas ως Distributors Account Manager μέχρι το 2006, στη Xerox Hellas ως Marketing Manager και στη συνέχεια ως European Channel Group Director μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Η Μαρία Μεταξογένη είναι κάτοχος πτυχίου Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού από το Alba Graduate Business School.

Όπως η ίδια επισημαίνει με την ανάληψη της νέας της θέσης στην IBHS: «Είναι μεγάλη τιμή αλλά και χαρά να αναλαμβάνω τη θέση αυτή σε μία εταιρεία που μπορεί να διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο του 2014 αλλά διαθέτει πολυετή πείρα στο χώρο της επιχειρηματικής πληροφόρησης και έχει αποτελέσει πολύτιμο σύμβουλο πολλών επιχειρήσεων για δεκαετίες. Θεωρώ πως ο συνδυασμός του άρτια καταρτισμένου προσωπικού με τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες της IBHS είναι ικανός να εξασφαλίσει την ανοδική πορεία που η εταιρεία διέγραψε από την αρχή της δημιουργίας της αλλά παράλληλα να την αναπτύξει και να την εξελίξει περαιτέρω».