Eξειδικευμένη έρευνα με τίτλο «Εmotional Resilience Index in Business», διεξάγει η SARGIA Partners σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Focus Bari, για την καταγραφή του τρόπου που διαχειρίζονται σήμερα την κρίση τα στελέχη των επιχειρήσεων.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στο ετήσιο σεμινάριο ηγεσίας της SARGIA Partners, που φέτος θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου στην Αθήνα. Η έρευνα θα αποτυπώνει πώς τα στελέχη επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν το απρόβλεπτο εργασιακό περιβάλλον, τις διαρκείς αλλαγές και τις αυξανόμενες απαιτήσεις στην εποχή της κρίσης της ελληνικής οικονομίας.
Η έρευνα, που για πρώτη φορά διεξάγεται στην Ελλάδα στον επιχειρηματικό κλάδο, διερευνά πώς οι εργαζόμενοι βιώνουν τη σημερινή πραγματικότητα στο χώρο εργασίας και επιχειρεί να ταυτοποιήσει τους τρόπους που χρησιμοποιούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που ανακύπτουν και να διαχειρισθούν το άγχος που έρχεται ως συνέπεια της σημερινής οικονομικής συγκυρίας.

Στην έρευνα θα λάβουν μέρος ανώτατα και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, συμπεριλαμβανομένων CEOs, Γενικών Διευθυντών, Υπεύθυνων Ανθρώπινου Δυναμικού, Πωλήσεων, Marketing και Οικονομικών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν από την κυρία Ξένια Κούρτογλου, Founder & Managing Partner της Focus Bari στο πλαίσιο του 4ου Leadership Seminar με θέμα «I Didn’t Sign Up for This!»

Το ετήσιο σεμινάριο ηγεσίας αυτή τη χρονιά έρχεται να δώσει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν το σύγχρονο επαγγελματία σε μια εποχή που οι δυσκολίες και οι απροσδόκητες εξελίξεις δημιουργούν ένα ρευστό και κατ’ επέκταση ιδιαιτέρως στρεσογόνο τοπίο για τις επιχειρήσεις, την ηγεσία και τα στελέχη τους. Στόχος του σεμιναρίου είναι να προτείνει στα στελέχη συγκεκριμένες τακτικές που θα τους βοηθήσουν να εξελίξουν τον εαυτό τους, να διαχειριστούν τις αδυναμίες τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, αντιστρέφοντας μια αρνητική κατάσταση προς όφελός τους και μετατοπίζοντας τα συναισθηματικά εμπόδια.