Την αύξηση των ιδίων κεφαλαίων της Τηλέτυπος (Mega Channel) κατά 15.118.950 ευρώ ενέκρινε η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων.
Θα εκδοθούν 50.396.500 νέες μετοχές και το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων καθορίστηκε σε 1 νέα μετοχή για κάθε δύο παλαιές. Οι νέες μετοχές θα έχουν ονομαστική τιμή 0,30 ευρώ και ίδια τιμή διάθεσης.

Η διοίκηση του καναλιού αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη ενίσχυσης της κεφαλαιακής βάσης της εταιρείας. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Αθ. Ανδρεούλη, «Το 2014 για πρώτη φορά από το 2008 ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε έστω και κατά 1,5% σε σχέση με το 2013, δίνοντας ελπίδες για μια σταθεροποίηση όταν μάλιστα οι σωρρευτικές απώλειες των εσόδων το διάστημα 2008 –2013 ξεπέρασαν το 58%.

Από την αρχή του έτους όμως τα έσοδα κατέγραψαν βουτιά 20% ενώ και η επιβολή του φόρου 20% στην αρχική αξία του τιμολογίου της διαφήμισης θα επιβαρύνει περαιτέρω τα έσοδα. Το 50% των εσόδων του καναλιού αξιοποιείται για την πληρωμή φόρων, εισφορών, κάλυψη μισθοδοσία και τόκους δανείων ενώ το άλλο 50% για την αγορά νέου προγράμματος και την εξόφληση παλαιών οφειλών σε σχέση με το πρόγραμμα. Οπότε τα 15 εκατ ευρώ της προτεινόμενης αύξησης κεφαλαίου είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης».

Ο κ. Ανδρεούλης επισήμανε ότι το Mega κατέχει το 30% στα μερίδια διαφήμισης και αυτό χάρη στην πρωτιά που έχει στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης με 20,3% (στοιχεία 2014) στην επίσης πρώτη θέση που έχει στην τηλεθέαση στο σύνολο της ημέρας με 17,2% (μοιράζεται την πρώτη θέση μαζί με τον Antenna) αλλά και τη δεύτερη θέση που έχει στα εμπορικά κοινά (15-44). Αν όμως λόγω της έλλειψης κεφαλαίων το κανάλι δεν μπορεί να αγοράσει ανταγωνιστικά προγράμματα και βρεθεί κάτω από την πρώτη ή τη δεύτερη θέση η μείωση στο μερίδιο της διαφημιστικής πίτας θα είναι πολύ μεγάλη.
Οι δύο βασικοί μέτοχοι του Τηλέτυπου ενημέρωσαν τη συνέλευση για τις προθέσεις τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Η εταιρεία Πήγασος εξέφρασε την επιφύλαξή της για τη μερική ή ολική κάλυψη του ποσοστού της (32,73%) και δήλωσε πως σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσει για την τελική της απόφαση πριν από το χρόνο της αποκοπής του δικαιώματος προτιμήσεως. Αντιθέτως ο ΔΟΛ δήλωσε πως θα καλύψει το ποσοστό που του αναλογεί (22,11%) με την προϋπόθεση όμως, να μην έχουν αλλάξει-μέχρι την έναρξη της αύξησης- επί τα χείρω οι συνθήκες στην ελληνική οικονομία.
Το 2014 η εταιρεία είχε έσοδα 77,8 εκατ ευρώ (+1,5%) σε σχέση με το 2013. Το αποτέλεσμα προ φόρων ήταν ζημιογόνο κατά 16,4 εκατ. ευρώ έναντι 24 εκατ. ευρώ το 2013, αλλά όπως επισήμανε ο κ. Ανδρεούλης, το μεγαλύτερο μέρος των 16 εκατ. είναι αποσβέσεις, γεγονός που δεν επηρεάζει δραστικά τη χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας.