Εως το ποσό των 50 εκατ.ευρώ από το σύνολο των καθαρά αντληθέντων κεφαλαίων ύψους 146,1 εκατ. ευρώ που προέκυψαν από την τελευταία αύξηση της Lamda Development θα αξιοποιηθούν για την εξαγορά δανειακών υποχρεώσεων ή και χαρτοφυλακίων δανειακών υποχρεώσεων, που περιλαμβάνουν υποχρεώσεις εταιρειών του ομίλου, σε τιμή κατώτερη της ονομαστικής αξίας.
Για το σκοπό αυτό θα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε τη μερική αλλαγή χρήσης κεφαλαίων και θα προτείνει η διαφοροποίηση αυτή να τεθεί προς έγκριση στην προσεχή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.
Ειδικότερα, θα προστεθεί μια νέα κατηγορία στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο στις σκοπούμενες χρήσεις αντληθέντων με την ονομασία «Επένδυση σε προσφερόμενες στη δευτερογενή αγορά δανειακές απαιτήσεις έναντι επιχειρήσεων του ομίλου», με συνολικό ύψος δαπάνης έως 50.000.000 ευρώ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της Lamda Development έκρινε ότι, επένδυση της παραπάνω κατηγορίας θα επέφερε βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης και των αποτελεσμάτων της εταιρείας, συμβάλλοντας στον επανασχεδιασμό της επενδυτικής στρατηγικής και ανάπτυξής της, με δεδομένες τις κρατούσες συνθήκες στις αγορές, στις οποίες η εταιρεία δραστηριοποιείται.