Αύξηση μεγεθών εμφάνισε η εταιρεία Πλαστικά Θράκης στο πρώτο τρίμηνο του 2015. Ειδικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις έφτασαν τα 66,6 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο του 2015 από 62,5 εκατ. ευρώ πέρυσι, ήτοι αύξηση κατά 6,6%, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 2,7 εκατ. ευρώ από 1 εκατ. ευρώ, ήτοι αύξηση κατά 159,9%.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι βασικοί λόγοι οι οποίοι συνετέλεσαν στη θετική πορεία των αποτελεσμάτων και τη βελτίωση του μικτού κέρδους ήταν η βελτίωση του προϊοντικού μίγματος, η θετική επίδραση της ισοτιμίας ευρώ δολαρίου, καθώς και η μείωση των τιμών των α’ υλών στο α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσεως.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου για οργανική ανάπτυξη για το σύνολο της χρήσης 2015 έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις ύψους 30 εκ. ευρώ εκ των οποίων 25 εκ. ευρώ θα διατεθούν για την αγορά νέων γραμμών παραγωγής και 5 εκ. ευρώ για αναβάθμιση και συντήρηση υφιστάμενου μηχανολογικού εξοπλισμού. Το μεγαλύτερο τμήμα των εν λόγω επενδύσεων αφορούν επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις ελληνικές θυγατρικές του ομίλου.