Διπλάσια κερδοφορία προ φόρων κατέγραψε τη χρήση του 2014 η εταιρεία Westnet Distribution, μέλος του ομίλου Olympia, συμφερόντων του κ. Πάνου Γερμανού.
Ειδικότερα, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά διανομής προϊόντων τεχνολογίας αύξησε το 2014 τις πωλήσεις της κατά 44% στα 69,4 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων από 0,48 εκατ. ευρώ το 2013 διαμορφώθηκαν πέρσι στα 0,95 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, τα κέρδη ebitda ενισχύθηκαν κατά 61% στα 1,85 εκατ. ευρώ.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα έτους, ο διευθύνων σύμβουλος της Westnet Ρόμπυ Μπουρλάς, σημείωσε : «Το 2014 ήταν ιδιαιτέρως δυναμικό για τη Westnet, καθώς εδραιώθηκε στον κλάδο διανομής. Για το 2015 σχεδιάζουμε την είσοδο μας σε νέες κατηγορίες όπου παρουσιάζονται ευκαιρίες, όπως αυτή των αξεσουάρ, καθώς επίσης και την ενδυνάμωση της παρουσίας μας στην αγορά των smartphones.»
H Westnet Distribution Α.Ε. δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της διανομής προϊόντων πληροφορικής και φορητής τεχνολογίας, από το 2005 και συνεργάζεται με εταιρείες της παγκόσμιας αγοράς, όπως HP, Lenovo, LG, Asus, Samsung, και eStar ενώ έχει την αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα για τα tablets και smartphones της Lenovo καθώς κι όλα τα προϊόντα της Asus.