Συμβόλαιο συνεργασίας τριών ετών υπέγραψε η Coffee Island, με το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αντικείμενο τη μελέτη της ποιότητας διαφόρων ποικιλιών του καφέ και των αντίστοιχων ροφημάτων καφέ.
Με την πρωτότυπη αυτή συνεργασία θα μελετηθούν οι ευεργετικές επιδράσεις του καφέ στην υγεία τόσο όσον αφορά την ποιότητά του όσο και την ποσότητα που καταναλώνεται. Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στο τέλος του 2015 ενώ με την εξέλιξη των ερευνών θα αναπτυχθούν και σχετικές θέσεις εργασίας.
Ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Coffee Island, δήλωσε «Με αυτήν την συνεργασία μας δίνεται η δυνατότητα να υλοποιήσουμε τους στόχους και τα όνειρά μας. Άλλωστε, είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους που να μοιράζονται τις ίδιες αξίες και ιδανικά. Για εμάς ο καφές είναι επιστήμη. Με τα αποτελέσματα θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της πρώτης ύλης που λαμβάνουμε από τους προμηθευτές».

Από την πλευρά του ο κ. Αλέξανδρος Ζαπανιώτης, διευθυντής τμήματος marketing και των τμημάτων έρευνας και ανάπτυξης της Coffee Island, υπογράμμισε «Η συνεργασία με το Τμήμα Βιοχημείας έχει ύψιστη σημασία για την εταιρία μας. Αυτή η σύμπραξη δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον καφέ στην Coffee Island. Άλλωστε συνηθίζουμε να λέμε πως ο καφές έγινε επιστήμη».