Ημερίδα με θέμα τη «Διαμόρφωση και Αξιολόγηση Προτάσεων Πολιτικής μέσω του NOMAD» που διοργανώνεται στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου ΝΟΜΑD, «Policy Formulation and Validation through non-moderated Crowdsourcing» θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου 2014, 10:00-12:00, στο κτίριο της Ελληνικής Βουλής (Λεωφόρος Αμαλίας 22-24, Αθήνα).
Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση και αξιολόγηση του NOMAD, ως ενός καινοτόμου ICT εργαλείου προστιθέμενης αξίας, για την συμπερίληψη της κοινής γνώμης, όπως αυτή εκφράζεται στο διαδίκτυο, στη λήψη αποφάσεων, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την ανοιχτή, συνεργατική διακυβέρνηση.
Τα αποτελέσματα των πιλοτικών εφαρμογών που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου, σε θέματα υγείας, ενέργειας και ανοιχτών δεδομένων θα αποτελέσουν τη βάση της συζήτησης μεταξύ εκπροσώπων επιχειρήσεων, δημόσιων φορέων και μελών μη κυβερνητικών οργανισμών.
Το NOMAD είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για όσους συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, σε οποιονδήποτε τομέα εφαρμογής και επιθυμούν να διαμορφώσουν τη θέση τους, λαμβάνοντας υπόψιν την επιχειρηματολογία όπως αποτυπώνεται στο διαδίκτυο από τα κρίσιμα κοινά.
Πρόκειται στην ουσία για ένα ερευνητικό έργο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο και υλοποιείται από ομάδα 9 φορέων: Ε.Κ.E.Φ.Ε. «Δημόκριτος», Athens Technology Center (ATC), Ινστιτούτο Fraunhofer Γερμανίας, Google, Kantor Qwentes, Critical Publics, Ελληνικό και Αυστριακό Κοινοβούλιο, υπό το συντονισμό του Πανεπιστημίου Αιγαίου.