Η αυξημένη τουριστική κίνηση το Καλοκαίρι του 2014 συνέβαλε στην ενίσχυση των βραχυχρόνιων μισθώσεων και απογείωσε τα μεγέθη εννεαμήνου της εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων Autohellas Hertz.
Βεβαίως, είχαν προηγηθεί σημαντικές επενδύσεις για την επέκταση του στόλου αυτοκινήτων προκειμένου η εταιρεία να ανταποκριθεί στην αυξημένη τουριστική κίνηση.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τους πρώτους εννέα μήνες του 2014 ο τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε κατά 5,6% στα 124,2 εκατ. ευρώ με τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις οχημάτων να παρουσιάζουν αύξηση 32,6%. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 17,1 εκατ. ευρώ από 6,9 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2013 παρουσιάζοντας αύξηση 148%.
Ταυτόχρονα τα ebitda ανήλθαν σε 66,3 εκατ. ευρώ έναντι 56,9 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 16,5%.
Οι επενδύσεις της εταιρείας για αγορές αυτοκινήτων έφτασαν τα 68 εκατ. ευρώ έναντι 33 εκατ. ευρώ το 2013. Παράλληλα, η Autohellas κατάφερε το εξεταζόμενο διάστημα να μειώσει το δανεισμό της κατά 29 εκατ. ευρώ
Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, αντίστοιχα θετικά είναι τα αποτελέσματα του ομίλου στο εξωτερικό, όπου δραστηριοποιείται με πέντε θυγατρικές σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Σερβία και Μαυροβούνιο. Ο κύκλος εργασιών των θυγατρικών εξωτερικού πλέον αποτελεί το 20,1% του συνολικού τζίρου του ομίλου παρουσιάζοντας αυξητική κερδοφορία στις τέσσερις εξ αυτών.
Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, δήλωσε σχετικά: «Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι η ενίσχυση του τουρισμού αλλά και η ωρίμανση της παρουσίας μας στα Βαλκάνια θα συμβάλλει σημαντικα στην κερδοφορία του Ομίλου. Η επένδυσή μας στην ανανέωση και επέκταση του στόλου και οι οικονομίες κλίμακας που δημιουργούνται είναι σημαντικές παρά το υψηλό ακόμη κόστος χρηματοδότησης».