H Iberia ενισχύει την παρουσία της στο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς επεκτείνει το δρομολόγιο Μαδρίτη – Αθήνα και στην χειμερινή περίοδο, με στόχο να το διατηρήσει καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, δημιουργώντας «γέφυρα» με την Λατινική Αμερική.
Η Ισπανική εταιρία συνεχίζει στην χειμερινή σεζόν με τρεις πτήσεις την εβδομάδα, οι οποίες θα αυξηθούν κλιμακωτά σε τέσσερις τον Μάρτιο και πέντε τον Μάιο και θα κορυφωθούν με καθημερινό δρομολόγιο το καλοκαίρι.
Οι πτήσεις θα αναχωρούν από την Αθήνα κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 16.00 και θα φτάνουν στο αεροδρόμιο «Μπαράχας» της ισπανικής πρωτεύουσας στις 18.50 (τοπική), ενώ θα αναχωρούν από την Μαδρίτη τις ίδιες ημέρες στις 10.50 με ώρα άφιξης στην Αθήνα τις 15.15.
Την περίοδο της μεγάλης κρίσης, η Iberia είχε σταματήσει τις πτήσεις από Μαδρίτη προς Αθήνα, τις οποίες επανέφερε το 2013 σε εποχική, όμως, βάση. Πλέον, όμως, καθώς η αγορά της Ισπανίας επανακάμπτει για την Αθήνα, με 59% αύξηση στο 9μηνο του 2014 σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, οι Ισπανοί θεωρούν ότι υπάρχει μερίδιο αγοράς, που μπορούν να διεκδικήσουν.
Η εταιρία ανήκει στον Ιβηροβρετανικό όμιλο International ConsolidatedAirlines Group (IAG), ο οποίος δημιουργήθηκε δια της συγχώνευσης της British Airways και της Iberia που «γέννησε» τον έβδομο μεγαλύτερο αεροπορικό όμιλο στον κόσμο κι επικεφαλής της αεροπορικής συμμαχίας One Word.
Η ιδιαιτερότητα της Iberia και της Ισπανίας εν γένει είναι ότι αποτελούν την πύλη της Ευρώπης για την Λατινική Αμερική, την οποία η Ισπανική εταιρία εξυπηρετεί με 16 προορισμούς από το αεροδρόμιο «Μπαράχας» της Μαδρίτης.
Μάλιστα, ιστορικά θεωρείται η πρώτη Ευρωπαϊκή εταιρία που πέταξε για την Λατινική Αμερική αμέσως μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ο όμιλος της Iberia διαθέτει 133 αεροσκάφη, εκτελεί δρομολόγια σε 261 προορισμούς και απασχολεί 18.500 εργαζομένους.