Στην εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Antcor ΑΕ, ελληνική εταιρεία τεχνολογίας στο χώρο του WiFi, της οποίας βασικός μέτοχος είναι η Attica Ventures από την ίδρυση της, προχώρησε η u-blox AG, εισηγμένη στο Ελβετικό χρηματιστήριο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συνολικό ποσό της εξαγοράς της Antcor μπορεί να φτάσει έως τα 8.500.000 ευρώ, γεγονός που καθιστά την εν λόγω συμφωνία ως το μεγαλύτερο deal πώλησης ελληνικής startup εταιρείας, στην οποία συμμετέχει venture capital. Επίσης σημειώνεται ότι η απόδοση για τους επενδυτές αναμένεται να ξεπεράσει 2 φορές το αρχικά επενδεδυμένο κεφάλαιο. H Attica Ventures, με το υπό διαχείριση κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Zaitech Fund, επένδυσε σημαντικά κεφάλαια και υποστήριξε στρατηγικά και επιχειρηματικά την εταιρεία τεχνολογίας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της μέχρι σήμερα. Η Antcor υιοθέτησε το 2011 ένα επιθετικό πρόγραμμα διεθνών στρατηγικών συνεργασιών, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας software baseband για το νέο πρότυπο WiFi 802.11ac. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν η στρατηγική επένδυση της εταιρείας CEVA Inc, εισηγμένης στο χρηματιστήριο NASDAQ μέσω σημαντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο 2012.

Η u-blox AG
Η εταιρεία u-blox AG, είναι εισηγμένη στο ελβετικό χρηματιστήριο SIX Swiss Exchange από το 2007, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 180 εκατ. ευρώ το 2013 και με τρέχουσα χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση που υπερβαίνει τα 600 εκατ. ευρώ, αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά των ημιαγωγών στο χώρο του wireless και του positioning για την αυτοκινητοβιομηχανία, τις αγορές καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας και την ευρύτερη βιομηχανία επεξεργαστών.
H Attica Ventures
H Attica Ventures, ιδρύθηκε το 2003 από την Attica Bank (η πρώτη ελληνική τράπεζα που δημιούργησε εταιρεία διαχείρισης ΑΚΕΣ). Από το 2004 διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 65 εκατ. ευρώ με επενδυτές την Attica Bank, το ΤΑΝΕΟ και ιδιώτες επενδυτές. Έχει ήδη, διοχετεύσει κεφάλαια άνω των 40 εκατ. ευρώ συμμετέχοντας στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που συνολικά ξεπερνούν τα 170 εκατ. ευρώ.